2012-11-20 07:14:03
Φωτογραφία για Μονομερή κατάπαυση του πυρός για τους επόμενους δύο μήνες από τη Farc
Τη μονομερή κατάπαυση του πυρός για τους επόμενους δύο μήνες κήρυξε εκπρόσωπος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc), μετέδωσε... το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε από την πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, όπου πραγματοποιούνται ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε στελέχη της ένοπλης οργάνωσης και εκπροσώπους της κυβέρνησης του προέδρου, Juan Manuel Santos. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Farc, Ivan Marquez, εξήγησε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί μια προσπάθεια για ενίσχυση του καλού κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις. Η μονομερής κατάπαυση του πυρός τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Στόχος των διαπραγματεύσεων αποτελεί η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας που θα τερματίζει την ένοπλη σύγκρουση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου πέντε δεκαετίες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 600.000 ανθρώπους. Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση εμφανίζεται επιφυλακτική καθώς όπως επισημαίνει ανάλογες αποφάσεις της Farc δεν είχαν τηρηθεί στο παρελθόν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ