2012-11-20 07:11:04
Φωτογραφία για WSJ: Στην Ελλάδα απειλείται η Δημοκρατία
Στις επιπτώσεις της βαθειάς ύφεσης και της υψηλής ανεργίας στην ελληνική κοινωνία αναφέρεται με δημοσίευμά της η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί Έλληνες που χάνουν την εργασία τους ή μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους, αναγκάζονται να επιστρέψουν στην επαρχία, στον τόπο καταγωγής τους ή να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό.

Επικαλούμενη έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων έχει περιορισθεί στα επίπεδα τού 1970, ενώ τα εισοδήματα έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά στα επίπεδα προ δεκαετίας.

Το δημοσίευμα εντοπίζει ωστόσο και άλλους παράγοντες που ευθύνονται για την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων και επικεντρώνεται κυρίως στην υψηλή φορολόγηση.

Τέλος, υποστηρίζεται ότι η δραματική υποβάθμιση τού βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων έχει οδηγήσει στην αύξηση τής εγκληματικότητας και των αυτοκτονιών, ενώ απειλείται και η λειτουργία τού δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς αυξάνονται τα ποσοστά των εξτρεμιστικών αριστερών και δεξιών κομμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ