2012-11-20 15:56:03
Φωτογραφία για Απόλαυσε ο Πρέσβης της Κύπρου τσιπουράκι στα Τρίκαλα και επιτέθηκε στον Αττίλα
Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στα Τρίκαλα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ Ο Πρέσβης βρέθηκε το Σάββατο βράδυ στην πόλη των Τρικάλων για πρώτη φορά από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, όπου ανέλαβε ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα με αφορμή την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 37 πεσόντες Ήρωες κατά την αεραποβατική επιχείρηση «ΝΙΚΗ» την νύχτα της 21ης προς 22 Ιουλίου του 1974 από τον Πλάτανο Τρικάλων.

Ο κ. Ιωσήφ το Σαββατόβραδο έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και έμεινε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της πόλης και ειδικά από το γεγονός ότι την διασχίζει ποτάμι και επισκέφθηκε και τα «Μανάβικα».

Την Κυριακή το πρωί, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Ιωσήφ, μετά την εκδήλωση στον Πλάτανο Τρικάλων και παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του, βρήκε τον χρόνο να απολαύσει ένα …τσιπουράκι σε καφενείο της περιοχής, συντροφιά με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστυο Λάππα, τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Θεόδωρο Σπανό και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Παναγιώτη Νημά.


Σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr ο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο μετά την εισβολή του Αττίλα.

«Είναι βαριά η μπότα του Αττίλα, είναι πολλά τα χρόνια της δοκιμασίας, της οργής και της οδύνης. Όμως διατηρούμε ΄΄ζωντανή΄΄ την ελπίδα, την προσμονή, το πείσμα και την προσήλωση στην ανάγκη και τον στόχο της επανένωσης του νησιού και απαλλαγής του από τον αναχρονισμό της κατοχής και της μοιρασμένης πατρίδας.

Έχουμε καθήκον να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ένα τόπο καλύτερο, απαλλαγμένο από κατοχή, φόβο, διαιρέσεις και διχασμούς.

Ζητούμε το αυτονόητο. Τα τετελεσμένα της βάρβαρης Τουρκικής στρατιωτικής εισβολής δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Είναι θέμα ιστορικής ευθύνης, θέμα δικαίου, δικαιοσύνης και πολιτισμού. Θ αγωνιστούμε μέχρι την δικαίωση. Στον αγώνα για επανένωση και δικαίωση της Κύπρου, βρίσκεται πάντα μαζί μας η Ελλάδα. Κύπρος και Ελλάδα είναι πάντα μαζί. Έχουμε γνώση της Ιστορίας και επίγνωση ευθύνης για την ιστορική συνέχεια», ανέφερε ο κ. Ιωσήφ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ