2012-11-20 17:39:08
Φωτογραφία για Επιστολή σε 17.000 φορολογούμενους καταθέτες εξωτερικού
Επιστολή σε 17.000 παραλήπτες-φορολογούμενους, οι οποίοι όπως προέκυψε από διασταυρώσεις έχουν βγάλει στο εξωτερικό καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. ξεκίνησε να αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΓΓΠΣ ταχυδρόμησε ήδη τις 50 πρώτες τέτοιες επιστολές-προσκλητήρια και συνολικά θα αποσταλούν σε 17.000 φορολογούμενους, που μετά τις διασταυρώσεις και με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να καλύψουν εξαγωγές κεφαλαίων στο εξωτερικό, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, στην τελευταία διετία.

Οι 17.000 αυτοί φορολογούμενοι είναι από τη λίστα των 54.246 φορολογουμένων που έβγαλαν στο εξωτερικό καταθέσεις 22 δισ. ευρώ στο διάστημα 2009-2011.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να επικαλεστούν κέρδη από τυχερά παιχνίδια σε προηγούμενα έτη, τα οποία δεν φαίνονται στη ΓΓΠΣ κατά την διαδικασία διασταύρωσης.

Όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση για τα ποσά των καταθέσεων που έβγαλαν στο εξωτερικό.


Μέσα στο 20ημερο που δίδεται ως ικανό περιθώριο χρόνου για δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν και πλήρη φάκελο δικαιολογητικών με όλα τα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το 2004.

Σε διαφορετική περίπτωση, πάντως, το λόγο έχουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται όπως καθορίζονται από τις διατάξεις, που αναφέρονται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής-προσκλητήριο.

Δείτε την επιστολή του υπουργείου Οικονομικών:

Πηγή: Star
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ