2012-11-20 17:56:02
Φωτογραφία για Η ιστορία ξαναγράφεται - Μετά από 74 χρόνια τα συσσίτια επιστρέφουν ... στον ίδιο χώρο
Όσοι λένε ότι η ζωή κάνει κύκλους, έχουν δίκιο. Το ίδιο ισχύει και με την ιστορία. Τα χρόνια της μαύρης φτώχειας πέρασαν, ήρθε η ακμή και ο καταναλωτισμός και αφού ο κύκλος συμπληρώθηκε ... γυρίσαμε και πάλι στην εποχή ... των συσσιτίων. Και δε μιλάμε για "εξαιρέσεις". Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό καθημερινά αυξάνονται, καθώς η ανέχεια πάει χέρι - χέρι με την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση.

Η ιστορία "ξαναγράφεται" και στο Ηράκλειο. 74 χρόνια μετά τα συσσίτια που βρήκαν στέγη, το 1938, στο σημερινό Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου, οι κουτάλες και τα πιάτα, αλλά κυρίως οι ταλαιπωρημένες ψυχές επιστρέφουν στον ίδιο χώρο... Εκεί όπου σύντομα θα ορθώνεται ένα υπερσύγχρονο, πια, κτίριο ικανό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες εκατοντάδων Ηρακλειωτών.

Όπως είπε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, εκτελεστής της διαθήκης των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, πρόκειται για μία ανοιχτή δομή που θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης

"Δεν κάνουμε καμιά έκπτωση σε αυτά που προσφέρουμε, όπως δεν κάνουμε και καμία έκπτωση στην αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια" - είπε ο κ.Καλοκαιρινός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο έργο που επιτελούν τα Ιδρύματα: 150 μερίδες φαγητού πηγαίνουν στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη, ενώ συνολικά σε ετήσια βάση προσφέρονται πάνω από 40.000 μερίδες.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ