2012-11-20 18:57:04
Φωτογραφία για Ανεπαρκείς οι προτάσεις μείωσης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας
Η μείωση του επιτοκίου των διμερών διακρατικών δανείων που έλαβε η χώρα από τους Ευρωπαίους εταίρους στo πλαίσιο του πρώτου προγράμματος προσαρμογής και επιστροφή τοκομεριδίων και κεφαλαιακών κερδών (διαφορά μεταξύ τιμής αγοράς και εξόφλησης στο άρτιο) των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των δυνητικών στρατηγικών για τη βελτίωση της δυναμικής του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με αγγλόφωνη μελέτη της Eurobank με τίτλο «Ανάλυση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους και δυνητικές στρατηγικές βελτίωσης της βιωσιμότητάς του».

Συμπερασματικά, οι στρατηγικές αυτές θα μπορούσαν να επιφέρουν συνολική μείωση του λόγου δημοσίου χρέους ΑΕΠ έως και 9,5 μονάδες σωρευτικά την περίοδο 2012-2020.

Ωστόσο από μόνες τους ενδεχομένως να μην επαρκούσαν για την επίτευξη του στόχου λόγου χρέους-ΑΕΠ 120% το 2020. Σημειώνεται ότι ήδη το μέσο επιτόκιο με το οποίο δανείζεται σήμερα η Ελλάδα από τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της τρόικα κυμαίνεται ήδη σε χαμηλά επίπεδα (περίπου 2,15%), όπως αναφέρεται στη μελέτη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ