2012-11-20 19:43:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής για έξοδο από την κρίση
«Όλα δείχνουν πως για μια ακόμη φορά δεν θα δοθεί μια βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και κατ' επέκταση στο μεγάλο αιτούμενο που είναι μια ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στην κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή... των σημερινών αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, και τονίζει ότι προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Η εκταμίευση της δόσης θα αφήσει ανεπηρέαστη την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, ενώ η περιβόητη επιμήκυνση θα δημιουργήσει ένα επιπλέον κόστος χρηματοδότησης της τάξης των 30 δισ. και θα εκτινάξει το χρέος σε βάθος χρόνου από τη στιγμή που εντάσσεται στο παρόν μνημονιακό πλαίσιο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για «απαθή παρακολούθηση των εξελίξεων».

«Η όποια παρουσία της εξαντλείται στη διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι «κάθε μνημονιακή επιλογή για λιτότητα, απολύσεις, μειώσεις μισθών και διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα γίνεται δεκτή» αναφέρει.


Και προσθέτει: «Είναι τέτοια η σπουδή τους να δώσουν διαπιστευτήρια υποταγής στην τρόικα, που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προσθέτουν νέα μέτρα, τα οποία ξέχασαν να εντάξουν στο μεσοπρόθεσμο και να δέσουν πισθάγκωνα την ελληνική κοινωνία, με μηχανισμούς επιτροπείας που προσιδιάζουν μόνο σε αποικίες»

«Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η επαναθεμελίωση της ΕΕ σε νέους άξονες ανάπτυξης, αλληλεγγύης και αναδιανομής του πλούτου, αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ