2012-11-21 02:20:26
Φωτογραφία για Και η Moody's υποβάθμισε τη Γαλλία - Βερολίνο: Καμπανάκι
Μετά την Standard and Poor's στις αρχές του έτους, και η Moody's υποβάθμισε την Γαλλία κατά μία βαθμίδα από ΑΑΑ σε AA1 όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο οίκος, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές γία τη γαλλική οικονομία.

Οπως αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος, οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας για ανάπτυξη επηρεάζονται αρνητικά από διαρθρωτικές προκλήσεις, όπως η σταδιακή απώλεια της ανταγωνιστικότητας και οι δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας, την αγορά υπηρεσιών και αγαθών.

Ο οίκος αναφέρεται επίσης «στις αβέβαιες δημοσιονομικές προοπτικές εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών».

Σύμφωνα με τον οίκο, η ικανότητα αντίστασης της Γαλλίας σε ενδεχόμενα νέα μελλοντικά σοκ της ευρωζώνης μειώνεται, και αυτό τη στιγμή που η έκθεση της χώρας σε ευάλωτες οικονομίες της νομισματικής ένωσης, μέσω των εμπορικών ή τραπεζικών δεσμών , είναι «πολύ σημαντική».


Στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την υποβάθμιση στην αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί να εισαγάγει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε αργά τη νύχτα ότι η υποβάθμιση αποτελεί κύρωση κατά της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος και ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει.

Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα έχουν την καλύτερη αξιολόγηση στους κόλπους της ευρωζώνης, επεσήμανε. Η αξιολόγηση αυτή αποτελεί συνέχεια των αρνητικών προοπτικών του οίκου για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου στις 23 Ιουλίου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Καμπανάκι...

Η υποβάθμιση της Γαλλίας συνιστά μία μικρή προειδοποίηση, ήταν το σχόλιο του Βερολίνου δια στόματος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. «Είχαμε χθες το βράδυ την είδηση ότι ο πιο σημαντικός μας εταίρος έλαβε μια μικρή προειδοποίηση από τους οίκους αξιολόγησης», είπε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Bundestag. «Η αξιολόγηση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και δεν θα έπρεπε κανείς να δραματοποιήσει το γεγονός. Ολοι έχουμε συμφέρον, στην Ευρώπη, να ζει ο καθένας με τις δικές του ευθύνες».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ