2012-11-21 08:03:29
Φωτογραφία για «Καμικάζι» για τη νίκη
Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Champions League θέλει να παραμείνει ο Ολυμπιακός μετά τον αποψινό αγώνα στην έδρα της Σάλκε (22:45, NET, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να έχουν το πάνω χέρι, αφού με το «τρίποντο» προσπερνούν τη γερμανική ομάδα.

Με το «Χ» θα είναι μέσα στην πρόκριση, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα εξαρτώνται μόνο από το δικό τους αποτέλεσμα. Αν κερδίσει η Άρσεναλ τη Μονπελιέ, θα πρέπει οι πρωταθλητές Ελλάδας να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική τους Λονδρέζους μέσα στο «Καραϊσκάκη», είτε με 2-0 (λόγω του 1-3 του αγώνα στο Λονδίνο) είτε να χάσει η Σάλκε στη Γαλλία. Η μόνη περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού απόψε, αλλά να μην έχει σίγουρο το Europa League, είναι να νικήσουν οι Γάλλοι στο Λονδίνο.


Όσον αφορά το πλάνο του Πορτογάλου, αυτό δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και τους αγώνες με την Μονπελιέ. Ο 38χρονος προπονητής θα παρατάξει την ομάδα με κλειστές γραμμές, σωστή αλληλοκάλυψη και καλές αντεπιθέσεις. Ο Ζαρντίμ θα στηριχτεί στο κλασικό του 4-3-3, με τον Μήτρογλου στην κορυφή και τους Αμπντούν, Μασάντο στα άκρα.

Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κάρολ. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Τοροσίδης, Μανωλάς (ή Σιόβας), Κοντρέρας και Χολέμπας. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μοντέστο, Μανιάτης και Γκρέκο. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Μασάντο, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ντιακιτέ, Φέισα, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ και Πάντελιτς.

Περισσότεροι από 4.000 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί

Το «Veltins Arena», χωρητικότητας 55.000 θέσεων, θα έχει απόψε και κόκκινο χρώμα. Περισσότεροι από 4.000 Ελληνες, οπαδοί του Ολυμπιακού και όχι μόνο, αφού οι ομογενείς όταν παίζει ελληνική ομάδα στη Γερμανία πάντα είναι κοντά της, θα είναι δίπλα στους πρωταθλητές για μία νίκη που σημαίνει περισσότερα από τρεις βαθμούς ή μία ευρωπαϊκή διάκριση για τους ίδιους.

Ακόμα, όμως, και την τελευταία στιγμή υπήρχαν Έλληνες που έψαχναν εισιτήριο και δεν αποκλείεται τελικά να βρουν. Γι' αυτό υπάρχει και μία αισιόδοξη εκτίμηση για 5.000 Ελληνες σήμερα στο γήπεδο.

Πώς θα παίξει η Σάλκε

Με σύστημα 4-4-1-1, με τον Χόλτμπι πίσω από τον Χούντελααρ και τους Φαρφάν, Ντράξλερ στα άκρα, θα παρατάξει ο Χουμπ Στέφενς την Σάλκε απέναντι στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ούνερσταλ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Χεβέντες, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Ματίτ και Φούξ.

Ως αμυντκά χαφ θα αγωνιστούν οι Τζόουνς και Νοϊσταντερ, έχοντας στα πλάγια τους Φαρφάν και Ντράξλερ. Σε ρόλο επιτελικού χαφ θα αγωνιστεί ο Χόλτμπι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Χούντελααρ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χίλντεμπραντ, Εσκουδέρο, Μπαρνέτα, Μόριτς, Χέγκερ, Μαρικα και Πούκι.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ