2012-11-21 08:45:35
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Δέκα όμιλοι, οι περισσότεροι από την Ελλάδα, ετοιμάζονται να μοιράσουν τη μεγάλη πίτα διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ μέσω των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται, συνολικού ύψους περί το ένα δισ. ευρώ. 

Ήδη οι υποψήφιοι παίρνουν θέσεις για τη σημαντικότερη μάχη που αφορά στην κατασκευή και διαχείριση των τεσσάρων μονάδων της Αττικής. Στην Πάτρα ο διαγωνισμός καθυστερεί εξαιτίας αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στο δήμο Πατρέων, οι οποίοι μπλοκάρουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πώς μοιράζονται οι όμιλοι

Οι δέκα όμιλοι έχουν μοιραστεί σε πέντε κοινοπραξίες οι οποίες έχουν κατέβει και στους πέντε – έξι διαγωνισμούς ΣΔΙΤ που έχουν προχωρήσει σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Σέρρες, κλπ.

Πρόκειται για την κοινοπραξία Archirodon Group – Intrakat – Envitec, την κοινοπραξία Μεσόγειος – J&P ΑΒΑΞ, την Τέρνα Ενεργειακή, την Novaera Hellas (όμιλος Κοπελούζου) και την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ (του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), καθώς και η κοινοπραξία της ΔΕΗ με την Ισπανική Urbaser (του κατασκευαστικού ομίλου ACS).


Λίγο διαφοροποιημένα ήταν τα σχήματα μόνο στον πρώτο διαγωνισμό που αφορούσε τη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει οι εταιρείες / κοινοπραξίες Waste Cyclo (η κοινοπραξία ΔΕΗ – Urbaser), Μεσόγειος – J&P ΑΒΑΞ – Polyeco, Novaera Hellas, Τέρνα Ενεργειακή, Αθωνική Τεχνική – Αδαμίδης και ΗΛΕΚΤΩΡ – Helesi.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ