2012-11-21 09:17:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Το εμπόριο γύρισε 14 χρόνια πίσω - Ποια καταστήματα μετακομίζουν κι ποια κλείνουν
Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στην αγορά της Πάτρας καταδεικνύοντας πως η περίοδος για το εμπόριο είναι μεταβατική. Κάποιες επιχειρήσεις ανασυντάσσονται, άλλες κλείνουν και κάποιες μετακομίζουν.

Για παράδειγμα το αρτοποιείο Τρίγκος που επί χρόνια λειτουργούσε στην Κολοκοτρώνη τελευταία μετακινήθηκε στην Κανακάρη. Ομοίως το ζαχαροπλαστείο Zoomserie από την συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αράτου θα λειτουργεί στη Μαιζώνος, στο πρώην Plazza που έκλεισε.

Στο πρώην κατάστημα Expert στην οδό Κολοκοτρώνη θα λειτουργήσει το Olympic Games London με είδη από τη Βρετανία. Νέα καταστήματα άνοιξαν στη Ρήγα Φεραίου, όμως το βίντεο κλαμπ 3D αλλά και πολλά καφέ ή με είδη αρτοποιείου. Με κορυφαία στο είδος τους τα καταστήματα Γαλάνη στην Γεροκωστοπούλου και την Κολοκοτρώνη.

Τα αθλητικά Adidas βρήκαν στέγη στην Αγίου Νικολάου, ενώ στην Αγίου Ανδρέου, στο παλιό κατάστημα με γεωργικά εργαλεία του Βασίλη Γιαννακόπουλου το οποίο υπέκυψε στην κρίση, θα λειτουργήσει το smoke με είδη καπνού.

Όμως ακόμη και στο κέντρο πολλά καταστήματα και μάλιστα φιλέτα, παραμένουν ξενοίκιαστα. Όπως για παράδειγμα αυτό του πρώην Βαρνακιώτη στην Κορίνθου και Γούναρη. Επίσης στη Μαιζώνος αυτό στο οποίο στεγαζόταν το Glou. Αλλά και πολλά άλλα μικρότερης έκτασης. Οι έμποροι αναφέρουν πως το εμπόριο γύρισε 14 χρόνια πίσω. Βρισκόμαστε στα επίπεδα του 1998 ενώ ο κίνδυνος και άλλων λουκέτων ίσως μας επιστρέψει και στη δεκαετία του '80 ή και ακόμη πιο πίσω.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ