2012-11-21 09:23:06
Φωτογραφία για Πάνω από 140 νεκροί και 950 τραυματίες στη Γάζα
Περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 950 έχουν τραυματιστεί κατά την διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των... Παλαιστινίων στον ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στα θύματα είναι «πολλά παιδιά».

Ο Ριγιάντ Μανσούρ ανακοίνωσε το νέο απολογισμό σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία ασκεί πίεση στις 15 χώρες-μέλη να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση "πυλώνας άμυνας", που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη για να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έκαναν διαβουλεύσεις την Τρίτη το βράδυ για ένα αίτημα από τις αραβικές χώρες που απαιτούν μια δημόσια σύνοδο για την κρίση στη Γάζα. Δυτικοί διπλωμάτες εκτιμούν ότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος διευκρινίζει στην επιστολή του ότι υπάρχουν "πολλά παιδιά" μεταξύ των 140 Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πέντε Ισραηλινοί, αναμεσά τους και ένας στρατιώτης, έχουν χάσει τη ζωή τους, από τα πλήγματα με πυραύλους.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έχει από την πλευρά της μετρήσει 136 νεκρούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν την Τρίτη σε μια δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, λέγοντας ότι θα ήταν "αντιπαραγωγική" και ότι "δεν θα συνεισέφερε στις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες".
ethnos
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ