2012-11-21 09:26:07
Φωτογραφία για Συγκλονιστικές φωτογραφίες από πυγμάχους
Το μποξ είναι ένα από τα σπορ που χαρακτηρίζονται γενικώς ως βίαια. Ο φωτογράφος Howard Schatz παρατηρεί λοιπόν με τον φακό του τη «μετάλλαξη» που υφίσταται το πρόσωπο του πυγμάχου κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατρέποντας τον μποξέρ σε φωτογραφικό αντικείμενο. Τα πορτρέτα που φιλοτεχνεί δείχνουν την άγρια ομορφιά του σπορ, παράλληλα βέβαια με τον «φόρο» που διεκδικεί το άθλημα σε αίμα, μελανιές και... καταστροφή.

Οι δυνατές εικόνες που αποτυπώνει ο Schatz χρειάστηκαν 6 χρόνια φωτογραφικών ερευνών για να ολοκληρωθούν, στην προσπάθειά του να καταγράψει τις διαφορετικές πλευρές του βίαιου αυτού αθλήματος.

Ήταν βέβαια και η απροθυμία των πυγμάχων να ποζάρουν στην κάμερα μετά το ματς, ιδιαίτερα όταν αυτό συνοδευόταν από ήττα, γεγονός που εκτόξευσε χρονικά το φωτογραφικό project.

Ο Schatz παρατηρεί επ' αυτού: «όταν ένας μποξέρ χάνει, δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν. Αισθάνεται ντροπιασμένος, αμήχανος και ηττημένος. Είναι απαίσιο».

Το λεύκωμα του Howard Schatz «At the Fights: Inside the World of Professional Boxing» εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το «Sports Illustrated Books» newsbeast
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ