2012-11-21 11:48:53
Φωτογραφία για Κλειστό το ΙΚΕΑ Κηφισσού - 24ωρη απεργία για τις μειώσεις μισθών
Κλειστό είναι σήμερα το υποκατάστημα του σουηδικού κολοσσού ΙΚΕΑ στον Κηφισσό, αφού οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, αρνούμενοι να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 11% Χθες, προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία όλα τα άλλα καταστήματα του ομίλου λειτουργούν κανονικά. Η ΙΚΕΑ είναι μια από τις τρεις επιχειρήσεις που "ανησυχούν" από χθες την αγορά (ΙΚΕΑ, COSTA COFFE, CITIBANK). Η ΙΚΕΑ αντιμετωπίζει την άρνηση των εργαζομένων της - όχι σε όλα τα καταστήματα - να δεχθούν την μείωση μισθών, η COSTA COFFEE έκλεισε και τα 10 καταστήματά της στην Ελλάδα και η CITIBANK ανακοίνωσε ότι μειώνει τα υποκαταστήματα της σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ Κηφισσού δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τις μειώσεις της τάξης του 11%, ενώ όπως δήλωσε στο Newsit το μέλος του σωματείου των εργαζομένων Παντελής Καραστάσης, θα γίνει και αύριο στάση εργασίας 17.00-21.00, ενώ προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τονίζουν ότι θεωρούν άδικες τις μειώσεις από την στιγμή που η εταιρεία είναι κερδοφόρα. Όπως μάλιστα λένε, τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν και άλλες μειώσεις 10% σε υψηλοβαθμα στελέχη.

Η ΙΚΕΑ ξεκίνησε το 1943 στο μικρό χωριό Agunnaryd στη Σουηδία, όταν ο ιδρυτής Ingvar Kamprad ήταν μόλις 17 χρονών. Mέσα σε έξι δεκαετίες η ΙΚΕΑ εξελίγχθηκε σε μια μεγάλη εταιρία λιανικού εμπορίου σε 44 χώρες / περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ