2012-11-21 12:22:13
Φωτογραφία για - Ηχηρό μήνυμα Σαμαρά σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον - «Αν πέσουμε, θα πέσετε κι εσείς...» - Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε-Είστε ασυγχώρητοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Οι κρίσιμες εξελίξεις αναβάλουν το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ.

Στο Eurogroup της Τρίτης, ο Γιάννης Στουρνάρας γνώρισε... αποθέωση για όσα έχει κάνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Γιατί έκανε ό,τι της ζητήθηκε. Αλλά οι φίλοι, εταίροι και (πάνω απ’ όλα) δανειστές, μας άφησαν ξανά ξεκρέμαστους. Τα ψέμματα τελείωσαν.

Το παραμυθάκι με την «κακή Ελλάδα» που δεν κάνει όσα πρέπει, τελείωσε επίσης. 

Και σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η δήλωση-μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς Ευρωπαίους και ΔΝΤ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από θέση ισχύος πια, αφού το Eurogroup κατέληξε σε αδιέξοδο λόγω ανικανότητας των «μεγάλων» και όχι της Ελλάδας, καλεί και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, από τους δανειστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς, τις δεσμεύσεις μας τις τηρήσαμε.

Τώρα, είναι η σειρά τους. 

Γιατί αν πέσει η Ελλάδα, θα την ακολουθήσει η ευρωζώνη. 

Τόσο απλά  «Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στην ελληνικό θέμα.

Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης». Σήμερα, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2014-2020.

 Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα, δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ. Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη απόφασης. Την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εξαιτίας των εξελίξεων, ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι που θα έκανε την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ, προς αναζήτηση επενδυτών. Ο πρωθυπουργός προτίμησε να βρίσκεται στην Ελλάδα για να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ