2012-03-23 18:45:07
Φωτογραφία για «Η ελληνική αναδιάρθρωση εμπόδιο στην επιστροφή στις αγορές»
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενδέχεται να εμποδίσει την.... επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το επόμενο έτος, αναφέρει σε έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της χώρας.

 Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η ιρλανδική κεντρική τράπεζα αναφέρει πως παρά την επιμονή των πολιτικών πως η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν για το PSI έχουν στην πραγματικότητα επηρεάσει τις αγορές κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη.

 Για την Ιρλανδία αυτό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την επιστροφή στις αγορές μακροπρόθεσμου χρέους, σημειώνει η κεντρική τράπεζα προσθέτοντας επιπλέον πως οι τρέχουσες αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων δεν είναι ακόμα σε επίπεδα κατάλληλα για την ανάκτηση της πρόσβασης.

 «Η βιωσιμότητα του κρατικού χρέους είναι ευάλωτη σε περαιτέρω απροσδόκητες αυξήσεις στα επίπεδα των χρεών ή σε υποχώρηση της οικονομικής ανάπτυξης,» τονίζεται στην έκθεση με την επισήμανση πως τα υψηλά χρέη των νοικοκυριών μπορούν να επιβαρύνουν την ανάκαμψη της χώρας. Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ