2012-11-22 21:49:11
Φωτογραφία για Χαιρετισμός Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη στην Άσκηση «GORDIAN KNOT 2012» του Στρατηγείου NDC-GR στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης παρακολούθησε, σήμερα, την τελευταία φάση της Ασκήσεως «GORDIAN KNOT 2012» (Γόρδιος Δεσμός 2012).

Η άσκηση, διάρκειας 10 ημερών (από 12 έως 22 Νοεμβρίου 2012) διεξήχθη, επιτυχώς, από το Στρατηγείο NDC-GR στην περιοχή της Ασσήρου, Θεσσαλονίκης (Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ»), με τη συμμετοχή 15 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Η άσκηση ολοκληρώθηκε, σήμερα, Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. ΥΦΕΘΑ, τόνισε τη σπουδαιότητα της άσκησης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την ενεργή και εποικοδομητική παρουσία τους.

Ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο κ. ΥΦΕΘΑ στο προσωπικό του NDC-GR, έχει ως ακολούθως:

«Κυρίες και Κύριοι,

Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που μου δίνεται η ευκαιρία να σας απευθύνω χαιρετισμό στο πλαίσιο της άσκησης “Γόρδιος Δεσμός 2012”. Σε καιρούς κρίσης είναι σημαντικότατη η διατήρηση του υψηλού επιπέδου της εκπαίδευσής μας, αλλά και της εκπλήρωσης των εθνικών μας υποχρεώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, το NDC-GR με την ιδιότητα του Χερσαίου Διοικητού της Συμμαχικής Δύναμης Αντίδρασης, παρέχει στο ΝΑΤΟ φιλοξενία και δυνατότητες, οι οποίες ενισχύουν την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων. 


Εκφράζω τη βεβαιότητα, ότι η συγκεκριμένη, απόλυτα επιτυχής άσκηση του ΝΑΤΟ, που αφορά επιχειρήσεις υποστήριξης της Ειρήνης, επαύξησε την ετοιμότητά μας και απέδειξε, ότι το NDC-GR είναι έτοιμο να οργανώσει και να διεξάγει οποιαδήποτε επιχείρηση, όσο δύσκολο και αν είναι το επιχειρησιακό περιβάλλον.

Οφείλω να τονίσω, ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για την επιτυχία τόσο της άσκησης όσο και γενικότερα του Στρατηγείου είναι το εξαιρετικό του επιτελείο. Θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα στο προσωπικό από 15 χώρες-μέλη της Συμμαχίας και να το ευχαριστήσω, γιατί μοιράζεται με τους Έλληνες συναδέλφους του τις προσπάθειες, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό του, με τον πιο αμοιβαία επωφελή τρόπο.

Δεδομένου ότι η άσκηση συνδέεται με τον πλέον ένδοξο από τους βασιλείς της Αρχαίας Ελλάδας, τον Μέγα Αλέξανδρο, σας προτρέπω να χρησιμοποιείτε τους δυο κανόνες που εφήρμοσε ο Αλέξανδρος, όταν αντιμετώπισε το δισεπίλυτο αίνιγμα του Γόρδιου Δεσμού. Ο πρώτος είναι η αποφασιστικότητα, που δεν αφήνει περιθώριο για αμφιβολίες ή παρεξηγήσεις. Ο δεύτερος είναι η καινοτόμα σκέψη, πέρα από τα δεδομένα και τα τετριμμένα. Διότι δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα. Η δυσκολία αποτελεί πρόκληση. Υπάρχουν άνθρωποι, που εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένα περιθώρια δεν εξερευνούν αρκετά, για δημιουργικές λύσεις. Ιδιαίτερα οι στρατιωτικοί ηγέτες – και πολλοί εξ’ υμών είστε ή θα είστε στο μέλλον – πρέπει να λειτουργούν πάντα εφευρετικά. 

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να εφαρμόζουμε αυτές τις αρχές, γιατί αντιμετωπίζουμε μια οικονομική αναταραχή και συνθήκες, στις οποίες όλοι πρέπει να μάθουμε να επιτυγχάνουμε περισσότερα πράγματα με λιγότερα μέσα. Όμως, με θετική, δημιουργική, αισιόδοξη και καινοτόμα σκέψη, μπορούμε να το πετύχουμε, όπως έκαναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, προεξάρχοντος του Αλεξάνδρου.

Χωρίς να είμαι γλωσσολόγος, έχει επισημανθεί ότι η κινεζική λέξη για την κρίση, αποδίδεται με τη σύνθεση δυο ιδεογραμμάτων, που το ένα αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο και το άλλο την ευκαιρία. Πρέπει να υπερνικήσουμε τον κίνδυνο και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, που ξεπηδά μέσα από την κρίση. 

Θα μου επιτρέψετε να σας απευθύνω εκ νέου τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες μου, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να βρίσκομαι, σήμερα, εδώ. Σας συγχαίρω για την ομαδική σας προσπάθεια, που επέφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και σας αφήνω με μια φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: “Να θυμάστε, ότι από τη συμπεριφορά του καθενός, εξαρτάται η μοίρα όλων μας”».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τράβηγμα ο Κουίνσι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τράβηγμα ο Κουίνσι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ