2012-03-23 19:33:05
Φωτογραφία για Ο Παναθηναϊκός εκπέμπει S.O.S.
Μοιάζει απίστευτο, μοιάζει με... ανέκδοτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός βαδίζει ολοταχώς προς τη διάλυση, μετά τις σημερινές (23/03) δραματικές εξελίξεις στην ΠΑΕ, την οπισθοχώρηση Βγενόπουλου, Πολέμη, Βασιλάκη και την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης. Ακέφαλος, οδεύει προς νέα γενική συνέλευση στις 18 Απριλίου, στον αέρα η αδειοδότηση από την UEFA...

Η 23η Μαρτίου 2012 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια «μαύρη» μέρα στην ιστορία του συλλόγου, που βιώνει -κυριολεκτικά- πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν μπορεί να τις αποδεχτεί κανένας από τους οπαδούς του.

Η οπισθοχώρηση ως προς τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Αδαμάντιο Πολέμη, φέρνει τους «πράσινους» σε απίστευτο οικονομικό αδιέξοδο, ενώ παράλληλα παύει να ισχύει το ενδιαφέρον επένδυσης, έστω και με τη μορφή δανειοδότησης από τον Θεόδωρο Βασιλάκη και άλλους υποψηφίους που, βέβαια, μέχρι στιγμής είχαν εμφανιστεί στο προσκήνιο, αλλά μόνο στα λόγια...


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Λεωνίδας Πολέμης, γιος του Αδαμάντιου Πολέμη, ενημέρωσε το Δ.Σ. πως επιθυμία του πατέρα του είναι να μην προχωρήσει στο δάνειο των 750.000 ευρώ, έντονα απογοητευμένος από τα επεισόδια στο ντέρμπι, ενώ φημολογείται πως ζήτησε πίσω και τα 250.000 ευρώ του ποσοστού του στην αύξηση.

Ομως, η είδηση που προκάλεσε και το μεγάλο σοκ, ήρθε από την πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Γόντικα και τον ενημέρωσε, σε συνέχεια της επιστολής που του είχε αποστείλει, πως θέλει να μη γίνει χρήση του 1.7 εκ. ευρώ της συμμετοχής του στην αύξηση του Μ.Κ. και τα χρήματα αυτά να του επιστραφούν. Και όπως διευκρινίστηκε μετά το τέλος του Δ.Σ., αυτά τα χρήματα τελικά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από την ΠΑΕ, καθώς οι πληρωμές της περασμένης εβδομάδας προς τους παίκτες έγιναν από άλλα έσοδα της ΠΑΕ.

Βροχή παραιτήσεων...

Από σήμερα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έμεινε και χωρίς διοίκηση, καθώς τα μέλη του Δ.Σ. - με τους εκπροσώπους της πλευράς Βαρδινογιάννη να κάνουν την αρχή - άρχισαν να παραιτούνται μαζικά, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ο Δημήτρης Γόντικας τη σύσσωμη παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου και την πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης στις 18 Απριλίου, τονίζοντας μάλιστα πως αυτή η ενέργεια έρχεται ως μέσο πίεσης προς τους μετόχους.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν αρχικά οι Τζήμας, Λουμίδης, Χατζηνικολάου (εκπρόσωποι Βαρδινογιάννη), ενώ μετά την παρέμβαση Βγενόπουλου, την παραίτησή της υπέβαλε και η εκπρόσωπός του στο Δ.Σ. κ. Λομβάρδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση Βγενόπουλου και το αίτημά του για επιστροφή των χρημάτων, ήρθε μετά τις παραιτήσεις, κάτι που διαψεύστηκε από την κ. Λομβάρδου.

Γόντικας: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε»

Ο Δημήτρης Γόντικας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και στη διάρκειά της ανακοίνωσε την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης, αλλά και τη δική του, καθώς και την πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 18 Απριλίου με στόχο την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Γόντικας ανακοίνωσε την παραίτηση της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε σήμερα. Κάναμε προσπάθεια όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πλέον δεν υπάρχουν εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε, τίθενται ζητήματα πολύπλευρων ευθυνών και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τρέξουν και αφορούν στη λειτουργία του συλλόγου. Θα τα αναλάβουν οι άνθρωποι που τρέχουν την ΠΑΕ. Ευχαριστώ τα μέλη, τον προπονητή και τους παίκτες για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι η τελευταία μας υπηρεσία ήταν αυτή που κάνουμε με την παραίτησή μας. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση κάποιων ανθρώπων. Ολοι είμαστε ταγμένοι στον σύλλογο και εφόσον μας ζητηθεί θα βοηθήσουμε και στο μέλλον».

«Πίεση στους μετόχους η παραίτησή μας»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως με την παραίτησή τους, τα μέλη του Δ.Σ. ουσιαστικά θέτουν τους μετόχους προ των ευθυνών τους για την εξεύρεση λύσης: «Εμείς ολοκληρώνουμε τις υπηρεσίες μας σε μια δύσκολη περίοδο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Στις 18 απριλίου θα γίνει γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Δεν θέλω να αναφερθώ στους άλλους (σ.σ. εννοούσε τους μετόχους), θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Το μόνο μέσο πίεσης στους μετόχους είναι η παραίτησή μας».

Για την αδειοδότηση

Οσο για την υπόθεση της αδειοδότησης από την UEFA που πλέον κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, ο Δημήτρης Γόντικας ήταν απαισιόδοξος: «Θα γίνει κανονικά η προσπάθεια για την αδειοδότηση από στελέχη της εταιρίας που παραμένουν εργαζόμενοι σε αυτή. Δεν έχουμε ούτε τα ελάχιστα εφόδια για να συνεχίσουμε. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Με την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη, θα ενημερώσω εγώ τους παίκτες. Οποιος θέλει από τα στελέχη της ΠΑΕ μπορεί να το κάνει μαζί μου. Δεν υπάρχει ηγεσία, ο Παναθηναϊκός δεν έχει 20 μέρες μέχρι τη γενική συνέλευση. Πρέπει όποιος μέτοχος θέλει να βοηθήσει να το κάνει... χθες. Το μέλλον δεν προβλέπεται καλό».

Εξαλλος ο Θανάσης

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν έξαλλος με όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης και κατά την αποχώρησή του (έφυγε νωρίτερα) από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έκρυψε την οργή, αλλά και την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του συλλόγου, δεδομένου ότι όπως δήλωσε η ομάδα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της διάλυσης, ενώ έκανε λόγο για «ποντίκια» που πηδάνε πρώτα απ' το καράβι, όταν αυτό βουλιάζει...

«Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Μέσα άκουσα ανήκουστα πράγματα και δεν μπορώ να φανταστώ σαν Παναθηναϊκός ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Το βλέπω, είναι αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή. Δεν γίνεται, μερικοί που το έπαιζαν Παναθηναϊκάρες, να παίρνουν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι λόγω των επεισοδίων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Να ρωτήσετε γιατί γίνεται αυτό. Ολα αυτά μου θυμίζουν αυτό που λένε ότι όταν βουλιάζει το καράβι, πηδάνε τα ποντίκια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος.

Η επιστολή Χατζηνικολάου

Με επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αντιπρόεδρος, Νίκος Χατζηνικολάου υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε αυτή αναφέρει τα εξής: «Προσπαθήσαμε με πολλή ελπίδα και αφοσίωση να συνδράμουμε και να οδηγήσουμε την ομάδα σε αυτή την εξ αρχής δυσχερέστατη συγκυρία. Η διαδρομή μέχρι πρότινος της ομάδας συνιστούσε ανατροπή της φύσης με συμβολή όλων, από τους παίκτες μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Μετά τα τελευταία γεγονότα οι προσπάθειες όλων μας αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και οι ελπίδες παύουν να υπάρχουν. Έφτασε η οριακή στιγμή όπου κρίνεται το αύριο του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παραιτούμαι από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ και αποχωρώ του συμβουλίου, προσδοκώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό μας».
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνεχίζει τις περικοπές η Nokia!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνεχίζει τις περικοπές η Nokia!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ