2012-03-23 21:18:07
Φωτογραφία για «Βόμβα» στα ΑΕΙ: Έτσι τα πανεπιστήμια «παράγουν» ανέργους!!!
Σαν βόμβα έπεσε στην αίθουσα 150 της Βουλής η «παράκληση-καταγγελία» του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών προς το Υπουργείο Παιδείας να μην στέλνει τους διπλάσιους φοιτητές απ’ όσους έχουν ζητηθεί, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι μόνο πέρσι από τους αρχικούς 1600 εστάλησαν τελικά 3.500!

«Πώς να μην παράγουμε ανέργους όταν για παράδειγμα στο τμήμα της Ιατρικής χρόνια τώρα ζητάμε 80 εισακτέους και. μέσω νόμιμων οδών, δεν λέω, μας στέλνουν άλλους 120 -130; Καταλαβαίνετε τι αντίκτυπο έχει αυτό και για την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά και στο ότι όταν τελειώσουν, πρακτικά δεν βρίσκουν δουλειά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παναγιωτάκης.

Ο μόνος βουλευτής που «έπιασε» τη σοβαρότητας της καταγγελίας ήταν ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης του ΠΑΣΟΚ.ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις.

Τι απάντησε ο Πρύτανης Πατρών; Ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν ακούει τα νούμερα φοιτητών που ζητά το Πανεπιστήμιο. Μάλιστα ζήτησε συγνώμη που αναγκάζεται να κάνει ένα πολιτικό σχόλιο εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει μία πλασματική μείωση της ανεργίας αφού ο άνεργος είναι φοιτητής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ανεργία να μετακινείται χρονικά τέσσερα με πέντε χρόνια μετά, όταν ο άλλος πάρει το πτυχίο του.


Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί από τους Έλληνες πτυχιούχους φεύγουν εκτός Ελλάδας ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε την αυτονόητη ζημία αυτής της πρακτικής, ότι δηλαδή το ελληνικό κράτος επενδύει για παράδειγμα ένα Χ ποσό ανά φοιτητή και το κέρδος το χαίρεται η όποια άλλη χώρα που δεν πλήρωσε ούτε σεντς για να τον εκπαιδεύσει.

http://briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ