2012-03-23 21:17:01
Φωτογραφία για Έμμεσες αιχμές της Μerkel προς την Ελλάδα: Το υπέρογκο χρέος στερεί από ένα κράτος την ελευθερία του...
Σε μια απίστευτη παραδοχή, με σαφείς αιχμές προς την Ελλάδα, προχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel. Κατά τις πληροφορίες, η Μerkel φέρεται να δήλωσε πως

"τα υπέρογκα χρέη στερούν από ένα κράτος την ελευθερία του", την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που αναφέρουν ότι τα μνημόνια της Ελλάδας της στέρησαν την εθνική της ανεξαρτησία.

Παράλληλα, η Merkel στράφηκε και στα... του οίκου της, επιρρίπτοντας ευθύνες προς αρκετά γερμανικά κρατίδια, τα οποία, όπως σημείωσε "έχουν αυξημένες δαπάνες".

"Η Γερμανία έχει ένα ιδιαίτερο καθήκον μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών: να μειώσει το έλλειμμά της", τόνιζε μόλις χθες ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, εξαπολύντας ανοιχτή επίθεση στις πολιτικές της χριστιανοδημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία σχεδιάζει εξισορρόπηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, με ορίζοντα το 2016.

O Weidmann χαρακτήρισε "ανεπαρκή" τα σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής του Βερολίνου, τονίζοντας ότι η Γερμανία για χρόνια έχανε ευκαιρίες να μειώσει το έλλειμμά της. "Τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν", σημείωσε. DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ