2012-03-24 03:35:04
Φωτογραφία για Στην Εθνική οι καταθέσεις των 3 συνεταιριστικών τραπεζών
H Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι τελικά η ανάδοχος τράπεζα που θα αναλάβει το σύνολο των καταθέσεων των 3 συνεταιριστικών τραπεζών που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης.Ως γνωστόν μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας, ανεστάλησαν οι άδειες λειτουργίας των 3 τραπεζών, Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου και Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, δημιουργώντας πανικό στις τοπικές κοινωνίες σχετικά με την τύχη των καταθέσεων.

Μετά τη προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου το σύνολο των καταθέσεων θα αναλάβει η Εθνική Τράπεζα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η οργάνωση της μεταφοράς των καταθέσεων.

Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει:

Μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε., Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε. στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατ' εφαρμογή του ν. 3601/2007


"Σε συνέχεια του από 19.03.2012 δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε. και Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε., των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, ανακοινώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διενήργησε, σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 όπως ισχύει, την προβλεπόμενη σε αυτό διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου του συνόλου των καταθέσεων των παραπάνω συνεταιριστικών τραπεζών.

Η ανάδοχος τράπεζα που προέκυψε από την εν λόγω διαδικασία είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ήδη έχει ξεκινήσει η οργάνωση της μεταφοράς των καταθέσεων.

Με τη διαδικασία αυτή διασφαλίζονται στο ακέραιο όλες οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών των τραπεζών αυτών. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ