2012-11-29 07:55:18
Φωτογραφία για ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού με την ευκαιρία του εορτασμού της  επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα».

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα στην Αυλώνα, ο οποίος, έκανε λόγο για «εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα» έδωσε η εκπρόσωπος του κ. Μπερίσα, Έρλα Μεΐλι.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στον Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ