2012-11-29 20:40:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Πλούσιο σε δραστηριότητες το φετινό Φθινόπωρο για το Πλήρωμα 69
Πλούσιο σε δραστηριότητες αποδείχτηκε το φετινό Φθινόπωρο για το «Πλήρωμα 94», που εντός των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου έσβησε τα 5 του κεράκια ως εταιρία, παρουσίασε την πέμπτη Εκδήλωση Μνήμης του, την ταξίδεψε εκτός Πάτρας, συμμετείχε στις εργασίες ενός συνεδρίου για τον εθελοντισμό στη Δυτική Ελλάδα, ξεναγήθηκε στην Achaia Clauss, διοργάνωσε ένα beach party, ξεκίνησε τις φετινές δράσεις στο νέο του στέκι και συμμετείχε σε μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Πιο αναλυτικά:

Το ξημέρωμα της 1ης Σεπτεμβρίου βρήκε το «Πλήρωμα 94» στην παραλία του Ρίου, όπου διοργανώθηκε ένα ολονύκτιο beach party με αφορμή τη δεύτερη αυγουστιάτικη πανσέληνο. Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε μπάνιο, αθλοπαιδιές και τραγούδι γύρω από τη φωτιά, αποτέλεσε δε την επαναδραστηριοποίηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το «Πλήρωμα 94» ξεναγήθηκε ομαδικά στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στο Γλαύκο της Πάτρας. Επρόκειτο για την τελευταία ξενάγηση που έκαναν στα ιστορικά κελάρια και τους υπόλοιπους χώρους της οινοποιίας, τα εξειδικευμένα στελέχη της εταιρίας Τόνια Ράπτη και Γιώργος Μαρόπουλος.


Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της απελευθέρωσης της Πάτρας, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» μία εκδήλωση μνήμης και τιμής με τίτλο «Λάκης Σάντας, Ο Ήρως». Με συνδιοργανωτή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Τατιάνας Λοβέρδου και της Μαίρης Σιδηρά τιμήθηκε η προσωπικότητα του ήρωα Λάκη Σάντα και προβλήθηκαν ενδιαφέροντα ντοκουμέντα από το κατέβασμα της κατοχικής σημαίας απ’ την Ακρόπολη, καθώς και από την υπόλοιπη ζωή του.

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ξεκίνησαν στην «Κυψέλη», το χώρο εκδηλώσεων που διατηρεί στα Ψηλαλώνια το «Πλήρωμα 94», μαθήματα swing. Τα μαθήματα προσφέρονται κάθε Τετάρτη απόγευμα στα μέλη και τους φίλους και με αυτά ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου για τη σεζόν. Φέτος Η «Κυψέλη» πρόκειται να φιλοξενεί -εκτός από χορό- προβολές, δράσεις για παιδιά, θεματικές βραδιές και ποικίλες εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στη Ναύπακτο, στο πλαίσιο της εβδομάδας για την κοινωνική οικονομία και τον εθελοντισμό του Ευρωπαϊκού προγράμματος «4SEE–Network for social economy and volunteering», το «Πλήρωμα 94» εμπλούτισε τη 15λεπτη εισήγησή του με ένα μονόωρο παιχνίδι θησαυρού. Οι συμμετέχοντες -σαράντα εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών τοπικής και εθνικής εμβέλειας από Ιρλανδία, Πολωνία, Ιταλία και Αλβανία- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πόλη, γνωρίζοντας διάφορα σημεία της μέσα από το παιχνίδι που διοργανώθηκε αποκλειστικά για αυτούς. Νικήτρια αναδείχτηκε η Ιταλική ομάδα.

Την ίδια μέρα –Πέμπτη 25 Οκτωβρίου- κατόπιν πρόσκλησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Πάτρας, διοργανώθηκε από το «Πλήρωμα 94» μια εορταστική εκδήλωση που περιλάμβανε προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ομιλίες σχετικά με το ηρωικό κατόρθωμα του Απόστολου Σάντα και του Μανώλη Γλέζου, το Μάιο του 1941, καθώς και την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς, τον Οκτώβριο του 1944.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Λάκης Σάντας, Ο Ήρως» παρουσιάστηκε και στον Πύργο, πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία. Η αποστολή πλαισιώθηκε από ένα ταξίδι-παιχνίδι στη διαδρομή και μια επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, με ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο.

Εξάλλου, εντός του Φθινοπώρου, το «Πλήρωμα 94» συμμετείχε με ολιγομελείς αντιπροσωπείες σε εκδηλώσεις όπως ο «Μαραθώνιος κατά του Καρκίνου του Μαστού» που διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, η ημερίδα «Ο ελληνικός αθλητισμός στα χρόνια της κρίσης» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, στο Ξυλόκαστρο, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ο «Ποδηλατικός Κρυμμένος Θησαυρός» που διοργάνωσαν οι «Ποδηλάτες» στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Το επόμενο τρίμηνο του «Πληρώματος 94» περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες δράσεις, προβολές στην «Κυψέλη», ένα Καρναβαλοτάξιδο και προετοιμασία για τη συμμετοχή στο Πατρινό Καρναβάλι 2013 και τον 47ο Κρυμμένο Θησαυρό.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ