2012-03-24 12:57:40
Φωτογραφία για Με πολλούς αστυνομικούς και ...χωρίς πολίτες η παρέλαση!
Με μεγάλη αστυνομική παρουσία και χωρίς την παρουσία πολιτών κατά μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, έγινε η φετινή μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Κάγκελα είχαν τοποθετηθεί στο τέρμα των οδών Όθωνος και Βασ. Γεωργίου Α΄ και στην κάτω πλευρά της πλ. Συντάγματος, προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα στον κόσμο να πλησιάσει προς την εξέδρα των επισήμων.Η αστυνομία έχει επίσης... τοποθετήσει κάθετα λεωφορεία στην οδό Αμαλίας, περίπου στην είσοδο του Ζαππείου ενώ υπάρχουν κάγκελα και στις δύο πλευρές των οδών έως το ύψος Πανεπιστημίου και Σίνα.

Η παρέλαση εξελίχθηκε ομαλά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σχολείων οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων.

Ενταση επικράτησε, λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης, μεταξύ της αστυνομίας και μελών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα. Η αστυνομία τους εμπόδισε πριν τη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου με αποτέλεσμα να γίνουν μικροσυμπλοκές. Ενταση σημειώθηκε και με πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης και εμποδίστηκαν από την αστυνομία.


Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το Παλλάς, όταν ομάδα αριστεριστών επιχείρησε να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό από την Βουκουρεστίου προς την Πανεπιστημίου, ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν το επέτρεψαν.

Η μαθητική παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 11:00, εν μέσω χειροκροτημάτων, αλλά και συνθημάτων κατά του ΔΝΤ, της τρόικας και των μέτρων της κυβέρνησης. Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου από τις δύο πλευρές του δρόμου έχουν σηκωθεί κάποια πανό με ανάλογα συνθήματα, καθώς και μια μεγάλη ελληνική σημαία που πάνω της αναγράφεται με κόκκινα γράμματα: «Δεν πωλείται». Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ