2012-03-24 15:51:51
Φωτογραφία για Εντολή για άλλα δύο χρόνια  Επεκτείνεται και στη στεριά η δράση της αποστολής της ΕΕ στη Σομαλία
Στα ανοιχτά της Σομαλίας εξελίσσονται επιχειρήσεις από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Βρυξέλλες: Η δραστηριότητα της ευρωπαϊκής στρατιωτικής αποστολής στη Σομαλία πρόκειται να επεκταθεί και στην ξηρά αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας της Ένωσης με σκοπό την καλύτερη καταπολέμηση της πειρατείας, ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της βορειοανατολικής Αφρικής.

Η ευρωπαϊκή αποστολή «Αταλάντη» που άρχισε το 2008 επεκτάθηκε για άλλα δύο χρόνια, ως το τέλος του 2014, με προϋπολογισμό 14,9 εκατομμύρια ευρώ.

Στο εξής τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία –τα οποία είναι 5-10 κατά διαστήματα – θα μπορούν να στοχεύουν σκάφη των πειρατών και αποθήκες καυσίμων «στα παράλια και τα εσωτερικά ύδατα της Σομαλίας».

Έργο της μέχρι σήμερα είναι η αστυνόμευση του θαλάσσιου περάσματος για την καταπολέμηση της πειρατείας και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ΕΕ συνεργάζεται για την καταπολέμηση της πειρατείας και με τη μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας, η οποία συμφώνησε με την παράταση της αποστολής.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι πειρατικές επιδρομές κατά εμπορικών σκαφών έχουν μειωθεί σημαντικά το τελευταίο χρόνο.

Στα νερά της Σομαλίας επιχειρούν και πολεμικά του NATO στο πλαίσιο της αποστολής «Ωκεάνια ασπίδα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ