2012-12-03 19:26:01
Φωτογραφία για «Προτιμώ νίκη με Παναθηναϊκό»!
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τόνισε πως το κίνητρο για νίκη επί της Άρσεναλ είναι μεγάλο, όμως αν υπήρχε δίλλημα θα προτιμούσε το τρίποντο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό!

«Θέλουμε νίκες με Άρσεναλ και Παναθηναϊκό»

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ που ήταν ξανά αινιγματικός για την ενδεκάδα με Άρσεναλ αναφέρθηκε στον διπλό στόχο που έχει ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την αγγλική ομάδα ενώ υποστήριξε ότι θέλει νίκες και την Τρίτη αλλά και την Κυριακή με Παναθηναϊκό. Πιο συγκεκριμένα είπε:

Για τα κίνητρα του Ολυμπιακού: Καταρχήν το να παίζεις αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι από μόνο του ένα κίνητρο. Από εκεί και πέρα οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Εάν κερδίσουμε θα πάμε στο γκρούπ των ισχυρών στο Γιουρόπα Λιγκ. Και το δεύτερο να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που θα έρθει να μας παρακολουθήσει και αυτό είναι επίσης ένα κίνητρο για εμάς.

Για το κατά πόσον νιώθει κάποια πίεση λόγω της περσινής νίκης με την Άρσεναλ: Προσωπικά ξέρετε πως δεν μου αρέσουν να κάνουν συγκρίσεις με πέρυσι. Έχουν αλλάξει πολλά. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία διότι την πρόκριση του Τσάμπιονς Λιγκ την έχουμε καταφέρει.


Για το πλάνο του και τις θέσεις του δεξιού αλλά και του αριστερού μπακ λόγω της τιμωρίας του Χολέμπας: Όλα αυτά που είπατε ως επιλογές (σ.σ. Ντιακιτέ, Τοροσίδης) είναι πιθανές λύσεις. Εμείς έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να βρούμε την πιο καλή λύση για να διατηρήσουμε την ποιότητα της ομάδας.

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού: Η αποτελεσματικότητα δεν εξαρτάται πάντα από τις πόσες ευκαιρίες που κάνει κάποιος. Θα ανησυχούσα εάν δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες. Αφού κάνουμε τόσες φάσεις κάποια στιγμή θα έρθουν και τα περισσότερα γκολ. Θα έρθει και η πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Για το ποιο από τα προηγούμενα ματς θα ήθελε να ξαναδώσει ο Ολυμπιακός για να είχε τώρα ελπίδες να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς αμφιβολία το πρώτο ματς ήταν πολύ σημαντικό. Είχε μεγάλη σημασία. Ήμασταν μία ομάδα καινούρια και προσπαθούσαμε να στήσουμε ένα καλό σύνολο. Σίγουρα σε εκείνο το σημείο η Σάλκε ήταν πιο καλή και πιο δυνατή από εμάς.

Για το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ: Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας θεσμός με πολλές δυνατές ομάδες. Ομάδες που δεν πέρασαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και εμείς. Εμείς θέλουμε να περάσουμε τις 2 πρώτες φάσεις και μετά από την στιγμή που είμαστε τόσο καλοί και ανταγωνιστικοί να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Για το εάν θα υπάρξουν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα και το κατά πόσον προτιμά νίκη με Άρσεναλ ή νίκη με Παναθηναϊκό σε περίπτωση που είχε να διαλέξει: Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση έχουμε πει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι 11 παίκτες μόνο. Έχει αποδειχθεί αυτό σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει σε Ευρώπη και Ελλάδα και αυτό μας κάνει μία μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα σαν και εμάς που μετέχει σε 3 διοργανώσεις και πάει πάντα για τη νίκη είναι αδύνατον να βάζει πάντα τους ίδιους παίκτες.

Οπότε πρέπει να ψάχνει πάντα για λύσεις για να διατηρεί ψηλά το επίπεδό της. Στην 2η ερώτηση τα δύο ματς δεν έχουν καμία σχέση. Εάν οπωσδήποτε έπρεπε να διαλέξουμε μία νίκη θα προτιμούσαμε εκείνη με τον Παναθηναϊκό όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε 2 νίκες αυτήν την εβδομάδα.

Αποφασισμένος για το καλύτερο ο Μανιάτης

Ο Μανιάτης από την μεριά του στάθηκε στην σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών του αγώνα με την Άρσεναλ. Πιο αναλυτικά τόνισε για:

Το ματς με την Άρσεναλ: Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα το απόγευμα είναι η τελευταία προπόνηση. Ετοιμαζόμαστε για την Άρσεναλ. Είναι ένας δύσκολος αγώνας που δεν έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία γιατί έχουμε περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέλουμε τη νίκη για να πάμε στους ισχυρούς του Γιουρόπα Λιγκ και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Θέλουμε να κλείσουμε καλά την διοργάνωση και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο και να πάμε δυνατοί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού για το παιχνίδι: Όχι σίγουρα είναι ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα. Σίγουρα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Παραμένει όμως μία μεγάλη ομάδα. Όλοι οι παίκτες το περιμένουμε. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Μακάρι να είναι όπως το περσινό που όλοι το απόλαυσαν.

Τον αποκλεισμό των Πειραιωτών από το Τσάμπιονς Λιγκ παρά την συγκομιδή αρκετών βαθμών: Σίγουρα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Ο περσινός αποκλεισμός μας ενόχλησε πολύ. Και φέτος εάν πάρουμε 9 βαθμούς και αποκλειστούμε δεν θα είναι καλό. Ήταν ένας ανταγωνιστικός όμιλος με δύσκολες ομάδες. Εμείς πληρώσαμε την ήττα από την Σάλκε στο πρώτο ματς. Εάν δεν είχαμε ηττηθεί εδώ τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Το εάν έχει βελτιωθεί ο Ολυμπιακός συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα με την Σάλκε: Πιστεύω πως έχουμε βελτωθεί σημαντικά σε κάποιους τομείς σε σχέση με τον πρώτο αγώνα με την Σάλκε. Με τον Πλατανιά και την Παναχαϊκή που δεν ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα για εμάς κάναμε ευκαιρίες. Δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί αλλά βάλαμε γκολ. Η ομάδα δουλεύει για να έχουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ελπίζω αυτήν την εβδομάδα να πάμε πιο καλά και να βάλουμε πιο πολλά γκολ.

Το κατά πόσον υπάρχει παράπονο για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ: Σε κάθε παίκτη μένει ένα παράπονο εάν δεν περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είχαμε περάσει εφόσον ήταν άλλο γκρούπ. Υπάρχει το κίνητρο του Γιουρόπα Λιγκ. Δείξαμε πέρυσι πως ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά πρέπει να το δείξουμε αυτό στο γήπεδο. Μπορούμε να πάμε καλά στον θεσμό. Έχουμε την δυνατότητα να τα καταφέρουμε και να βρεθούμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ.

Την εικόνα της ομάδας σε σχέση με το πλασάρισμά του στον όμιλο: Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζαμε την 3η θέση. Κάναμε 2 νίκες με την πρωταθλήτρια της Γαλλίας. Εάν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαμε πάει στους '16' αλλά δεν μας προβληματίζει τόσο πια αυτό. Εμείς κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι. Κοιτάμε αγώνα με αγώνα. Ελπίζουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Έχουμε ακόμα 5 μέρες για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Θα τον δούμε τότε.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ