2012-03-24 19:28:58
Φωτογραφία για ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ: ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ
Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο στις προσπάθειές... της για τη βελτίωση της εποπτείας των οικονομικών της, δηλώνει ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, όμως επισημαίνει παράλληλα πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες. «Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ» σημειώνει χαρακτηριστικά σε άρθρο του σε αυστριακή εφημερίδα, που δημοσιεύεται σήμερα.

Στη συνέντευξή του ο Ευρωπαίος αξιωματούχους μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «το αρμόδιο για τις συντάξεις τμήμα του υπουργείου Οικονομικών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ». Υπογραμμίζει πάντως την ανάγκη διενέργειας επαρκών φορολογικών ελέγχων σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε εύπορους πολίτες.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας προς της επιχειρήσεις, επισημαίνει πως τα «προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες δημιουργούν σημαντικές δυσκολίες» και τονίζει ότι ότι τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν ώστε να μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει.

Σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία σημειώνει πως συνιστά μεγάλο εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη. «Η έκδοση αδειών είναι ένας εφιάλτης, μπορεί να πάρει ακόμη και χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η επίλυση τέτοιου είδους προβλημάτων αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα». 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ολοταχώς για πτώχευση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Ολοταχώς για πτώχευση"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ