2012-12-05 22:50:08
Φωτογραφία για Μαζική αποδοκιμασία της Χρυσής Αυγής για τους «Γιατρούς με Σύνορα»
Απερίφραστα καταδικάζουν τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος την κίνηση της Χρυσής Αυγής για τη δημιουργία οργάνωσης με την ονομασία «Γιατροί με σύνορα», οι οποίοι θα εξυπηρετούν μόνο Ελληνες πολίτες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης σχολιάζοντας την κίνηση του ακραίου εθνικιστικού κόμματος γράφε «πλάκα έχουν» και συνεχίζει: «Ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη. Οι ελλείψεις στο κράτος δεν μπορεί να γίνονται βορρά κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά όσοι μπορούν να προσφέρουν για τον συνάνθρωπό μας, να προσφέρουν με πιστοποιημένο τρόπο, σε πιστοποιημένους χώρους και η προσφορά να γίνεται από πιστοποιημένους λειτουργούς».

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος σχολίασε: «Το ΕΣΥ προσφέρει σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλύπτει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη και πάσχουν».


Η κίνηση της Χρυσής Αυγής προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο ουσιαστικά αναφέρει πως οι «Γιατροί με Σύνορα» δεν είναι ουσιαστικά γιατροί καθώς καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

«Η Ιατρική, κατά τον όρκο του Ιπποκράτη, παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί. Άλλωστε γι' αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα η Χρυσή Αυγή προανήγγειλε τη σύσταση των «Γιατρών με Σύνορα». Οπως τόνισαν σε ανακοίνωσή τους, «μετά τις διανομές τροφίμων, την Τράπεζα Αίματος και την Εργασία για Έλληνες, ακολουθεί το κοινωνικό έργο σε θέματα Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ