2012-12-06 09:08:02
Φωτογραφία για ΕΠΟ: Η UEFA αμφισβητεί τη λίστα της διαφθοράς
Εν εμφιβόλω τίθεται από ΕΠΟ και UEFA η αξιοπιστία της είδησης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας με τις 10 πιο διεφθαρμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Με αφορμή δημοσιεύματα, που σχετίζονται με την παρουσία της Ελλάδας σε λίστα διεφθαρμένων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, την οποία φέρεται να κατήρτισε η εταιρεία SportRadar (επίσημος συνεργάτης της UEFA), η διοίκηση της ΕΠΟ ήρθε σε άμεση επαφή με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και έλαβε την ακόλουθη απάντηση:

«Η UEFA επιβεβαιώνει ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαφθορά σε εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι καθαρά καιροσκοπικά. Τα δημοσιεύματα, τα οποία εμφανίστηκαν σε σημαντικό αριθμό ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι η λίστα με τις δέκα χώρες, καταρτίστηκε από τον επίσημο συνεργάτη της UEFA, την εταιρεία SportRadar.

Το Σύστημα Εντοπισμού Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA παρακολουθεί αγώνες των δύο πρώτων κατηγοριών και του κυπέλλου και στις 53 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA με την υποστήριξη της SportRadar, ωστόσο δεν παράγεται καμία διαβαθμισμένη λίστα με λεπτομερή ανάλυση των ευρημάτων του συστήματος».

Επισημαίνεται ότι εκ μέρους της ΕΠΟ και της UEFA καταβλήθηκαν προσπάθειες να προσδιοριστεί η πρωτογενής πηγή της «είδησης», που αναπαρήγαγαν ελληνικά ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Συνεπώς προς ενημέρωση των ΜΜΕ τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της συγκεκριμένης «είδησης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ