2012-12-06 09:01:07
Φωτογραφία για Επί τάπητος οι τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό
Στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων αναμένεται να κλείσει το φορολογικό νομοσχέδιο και οι αλλαγές στους φόρους εισοδημάτων, κερδών και περιουσίας που τις προηγούμενες προκάλεσαν «νευρική κρίση» στο Μαξίμου και τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα. Προκειμένου να υπάρξει μια τελική πρόταση στους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών.

Μετά την αποκήρυξη της ιδέας του φόρου 45% για τα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ από τον πρωθυπουργό και τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει σχετική πρόταση, η κυβέρνηση αναζητά τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσει την βελτιωμένη πρότασή της για το φορολογικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων και για τη σκέψη να αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες από τα 500 που είναι σήμερα στα 650 ευρώ.

Ο ίδιος παρουσίασε βελτιώσεις στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και θα τοποθετήσει τον συντελεστή 45% στο κλιμάκιο για ετήσιο εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ.

Επίσης εξήγησε το μηχανισμό επιστροφής φόρου (1.950 ευρώ) που αντικαθιστά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που στη νέα κλίμακα θα καταργηθεί.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στα τέλη της εβδομάδας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ