2012-12-06 19:04:03
Φωτογραφία για Τα καλύτερα ταξίδια για το 2013
Με αισιοδοξία και ταξιδιάρικη διάθεση, ρίχνουμε μια ματιά στους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013.

Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο νέο έτος και η διάθεσή μας δε μπορεί να είναι παρά αισιόδοξη, στην προσπάθεια να ξεχάσουμε οικονομικές δυσκολίες και δυσάρεστα γεγονότα της εποχής που διανύουμε.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ρίξουμε μια ματιά στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτείνονται από το Lonely Planet ως οι ιδανικότεροι για τη χρονιά που έρχεται;

Ακόμη κι αν δε μπορέσουμε να πάμε σύντομα, μπορούμε πάντα να τους ονειρευόμαστε 1. Σρι Λάνκα: Ένας οικονομικός παράδεισος

Ιδανικό ταξίδι για: κουλτούρα, διαφορετικότητα, οικονομικές διακοπές

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΤαλαιπωρημένες άσχημα από το τσουνάμι του 2004 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα και μαστιζόμενες από εμφύλιο πόλεμο από το 1983 έως το 2009, πολλές περιοχές της χώρας έχουν μείνει εκτός ορίων, ακόμη και για τους πιο τολμηρούς ταξιδιώτες
. Τώρα οι διαμάχες τελείωσαν, οι επενδύσεις τροφοδοτούν τον κλάδο του τουρισμού και ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται σταθερά. Οι τιμές είναι προσιτές και με τις χαμηλού κόστους πτήσεις από τον βολικό ταξιδιωτικό κόμβο της Μπανγκόκ, η Σρι Λάνκα, στον βόρειο Ινδικό ωκεανό, αναδύεται ως ένας από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του πλανήτη.

2. Μαυροβούνιο: Ένας αναδυόμενος προορισμός με άγρια ομορφιά

Ιδανικό ταξίδι για: Δραστηριότητες, περιπέτεια, διαφορετικότητα

Φωτογραφια: http://el.wikipedia.orgΗ φύση είναι στα καλύτερά της στο Μαυροβούνιο, όπου υπάρχουν μαγευτικά τοπία όπως ο μαγευτικός κόλπος του Κότορ (μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και οι παραλίες κατά μήκος της Riviera. Εκτός από το μαγιό σας, έχετε μαζί σας κι ένα ζευγάρι μπότες πεζοπορίας, για να μη χάσετε ομορφιές που βρίσκονται σε πιο «άγρια» και ηπειρωτικά σημεία της χώρας. Ένα νέο -και σταθερά αυξανόμενο- δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και ποδηλασία, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών, έχουν κάνει τη χώρα όλο και πιο προσιτή για τους ταξιδιώτες, ενώ η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, δημιουργεί προοπτικές και για τους ντόπιους.

3. Νότια Κορέα: Οι χαρές της υπαίθρου

Ιδανικό ταξίδι για: Δραστηριότητες, εκδηλώσεις, διαφορετικότητα

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΧωρίς τυμπανοκρουσίες, η Νότια Κορέα έχει εξελιχθεί σε έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για δραστηριότητες και εκδρομές στην ύπαιθρο, με πολλές δυνατότητες για γκολφ, πεζοπορία και ψάρεμα. Αν και δεν είναι και τόσο ανεξερεύνητη, λίγοι άνθρωποι, εκτός από τους ντόπιους, την γνωρίζουν πραγματικά. Αυτοί οι χαμηλοί τόνοι, είναι πιθανό να αλλάξουν το 2013, καθώς η χώρα θα πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια σκηνή, με μια σειρά από μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

4. Εκουαδόρ: Σιδηροδρομικά ταξίδια στο τροπικό δάσος

Ιδανικό ταξίδι για: Φαγητό, διαφορετικότητα, δραστηριότητες

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΤο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ισημερινού σχεδιάζεται να αναδιοργανωθεί ριζικά το 2013, με νέες γραμμές που συνδέουν το όλο και πιο κοσμοπολίτικο Κίτο, με το παράκτιο λιμάνι Guayaquil. Οι νέες γραμμές θα συνδέσουν επίσης το φημισμένο ηφαίστειο στα 5900 μ. Cotopaxi, με το «προκλητικό» τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, γνωστό και ως El Nariz del Diablo (μύτη του διαβόλου- www.ecuadorexplorer.com/html/train.html ), που ξεκινά από το Alausi και φτάνει στο Sibambe, διεκδικώντας το πιο απότομο (και τολμηρό) τμήμα σιδηροδρόμου στο δυτικό κόσμο. Οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι το στοίχημα αξίζει τον κόπο και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών.

5. Σλοβακία: Το νέο πρόσωπο του πολιτισμού

Ιδανικό ταξίδι για: Κουλτούρα, περιπέτεια, διαφορετικότητα

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΔύο δεκαετίες μετά τη Βελούδινη Επανάσταση, η Σλοβακία αποτελεί πλέον μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ηπείρου, προσχώρησε στην ΕΕ και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων στο Google για οικονομικά πακέτα σκι και χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα. Και τώρα η τουριστική βιομηχανία μπορεί να κάνει τα… μαγικά της και να εξελίξει την εικόνα της χώρας ως όχι αποκλειστικά φθηνού προορισμού. Η αναμόρφωση μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στους εορτασμούς για το 2013.

6. Νησιά Σολομώντα: Ο Νότιος Ειρηνικός, όπως ήταν πάντα

Ιδανικό ταξίδι για: Περιπέτεια, διαφορετικότητα, δραστηριότητες

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΟι νήσοι του Σολομώντος είναι ένας τόσο ενδιαφέροντας προορισμός, όπως ήταν πάντα. Ξεχάστε τον υπέρμετρο τουρισμό και τη μεγάλη πολυτέλεια και επιλέξετε οικολογικά θέρετρα, παραδοσιακά καταλύματα σε χωριά και μερικά από τα καλύτερα σημεία για καταδύσεις παγκοσμίως. Στο παρελθόν, οι περιορισμένες πτήσεις, οι δύσκολες εσωτερικές μεταφορές, η έλλειψη υποδομών, ένας εμφύλιος πόλεμος και ένα εξωτικό είδος ελονοσίας, απομάκρυναν τους ταξιδιώτες. Σήμερα όμως το ταξίδι αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, η εμφύλια σύγκρουση τερματίστηκε και τον τελευταίο καιρό, ακόμη και τα κουνούπια δεν είναι τόσο απειλητικά.

7. Ισλανδία: Παράξενη γη που εμπνέει αφοσίωση

Ιδανικό ταξίδι για: Δραστηριότητες, διαφορετικότητα, οικονομικές διακοπές

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΌποιον και να ρωτήσετε από όσους έχουν επισκεφτεί την Ισλανδία, θα σας δηλώσει ότι έχει αναπτύξει μια άνευ όρων αγάπη για το μικρό νησιωτικό έθνος, είτε πρόκειται για τα εντυπωσιακά τοπία της, τα νόστιμα πιάτα της, είτε για την ειλικρινή φιλοξενία των κατοίκων της. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε –καθώς το νόμισμά της υποτιμήθηκε κατά 75%- βοήθησαν ώστε τα ταξίδια εκεί να γίνουν πολύ πιο προσιτά. Και καθώς η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να επανακάμπτει, οι τιμές ανεβαίνουν και πάλι. Οι ομορφιές της Ισλανδίας δεν είναι πλέον μυστικό, αλλά μπορούν ακόμη να γίνουν και δικές σας -και το 2013 προλαβαίνετε το μεγάλο «μπαμ».

8. Τουρκία: Μακριά από τα συνηθισμένα

Ιδανικό ταξίδι για: Διαφορετικότητα, κουλτούρα, φαγητό

Mardin (Φωτογραφια: http://en.wikipedia.org)Νέες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους κάνουν «ανοίγματα» στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, αλλά και εξαιρετικές υπηρεσίες και γραμμές λεωφορείων διευκολύνουν την περιήγηση στις γύρω περιοχές. Εξερευνήστε τις ιστορικές παλιές πόλεις Mardin και Midyat, δοκιμάστε το τέλειο φαγητό στο Gaziantep και θαυμάστε τα ερείπια του Göbekli Tepe κοντά στη Sanliurfa, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα. Περπατήστε στο τουρκικό τμήμα του πρόσφατα εγκαινιασμένου μονοπατιού του Αβραάμ ( www.abrahamspathturkey.org ), όπου τα καταλύματα είναι απλές, κουρδικές κατοικίες, μακριά από τις τουριστικές περιοχές της ακτής ή την Παλιά Πόλη της Κωνσταντινούπολης.

9. Δομινικανή Δημοκρατία: Το νέο «μπαμ» της Καραϊβικής

Ιδανικό ταξίδι για: Δραστηριότητες, οικονομικές διακοπές, εκδηλώσεις

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΤο πρώτο τρίμηνο του 2012, η Δομινικανή Δημοκρατία σημείωσε αύξηση 8,4% στον τομέα του τουρισμού. Με περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν στάσεις σε οκτώ διεθνή αεροδρόμια της χώρας, καθώς και πολλά κρουαζιερόπλοια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι «δραπετεύουν» στη γη του ήλιου και της άμμου και κάνουν σερφ στο καλύτερο ίσως μέρος της Καραϊβικής.

10. Μαδαγασκάρη: Η…κιβωτός του Νώε, βγαίνει από τη θύελλα

Ιδανικό ταξίδι για: Δραστηριότητες, περιπέτεια, διαφορετικότητα

Φωτογραφια: http://en.wikipedia.orgΜετά από χρόνια πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, που εμπόδισαν την ανάπτυξη του τουρισμού, η Μαδαγασκάρη μπορεί τελικά να βρίσκεται στην αρχή της ανάκαμψης. Οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2013, θα μπορούσαν να σημάνουν μια κίνηση προς περισσότερη δημοκρατία (αν και έχουν επανειλημμένα αναβληθεί). Για τους προνοητικούς ταξιδιώτες, η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτούν τη χώρα είναι τώρα, πριν την δουν σε κάθε ταξιδιωτικό φυλλάδιο και πρακτορείο. Να είστε προετοιμασμένοι για τα καλύτερα: το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, είναι μοναδικό σε πανίδα και φυσικά τοπία. Για όσους αναζητούν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, η Μαδαγασκάρη είναι η καλύτερη επιλογή.

http://www.clickatlife.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ