2012-03-24 20:42:05
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που έλαβε η αστυνομία στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πρωτοφανή μέτρα καταστολής και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας στο όνομα της...

προστασίας των κυβερνητικών παραγόντων, τα οποία ξεπερνούν κάθε όριο.

Στη συνέχεια στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «η εικόνα της παρουσίας των μελών της κυβέρνησης υπό περιφρούρηση και εντός μιας ‘’υγειονομικής ζώνης’’, μιλά από μόνη της και αναδεικνύει την χωρίς προηγούμενο δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτήν και το λαό. Η εικόνα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με το νόημα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «οι προκλητικές προσαγωγές νέων, καθηγητών και ανύποπτων πολιτών, οι βιαιοπραγίες εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, αποδεικνύουν πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός, η αστυνομοκρατία και η καταστολή».


«Οι προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Λ. Οικονόμου περί ελεύθερων σκοπευτών, εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, ενοχοποίησης των κοινωνικών διεκδικήσεων και καταστολής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική μέσα από τους μαζικούς, ειρηνικούς και ενωτικούς αγώνες, μέσα από την ευθεία αντιπαράθεση «με εκείνους που κλέβουν τις ζωές τους και τους θέλουν στο περιθώριο». 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ