2012-12-07 00:38:06
Φωτογραφία για Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το Europa League, καθώς ηττήθηκε από την Τότεναμ στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν απόψε την καλύτερη εμφάνισή τους στη διοργάνωση, μόνο που ήταν σε λάθος αγώνα. Η Τότεναμ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει σαφέστατα καλύτερη ομάδα και ποδοσφαιριστές αλλά ο Παναθηναϊκός της είχε βάλει «δύσκολα» θέματα περίπου ως το τέλος. Τελικά, για να υποκύψει η αθηναϊκή ομάδα χρειάστηκε να αποστρέψει το πρόσωπό της από τον Καρνέζη η τύχη στη φάση του 76ου λεπτού, όταν ο Ντέμπσεϊ σηκώθηκε μόνος σε εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά την αναπήδησή της στο έδαφος, αυτή βρήκε στην πλάτη του Καρνέζη για το 2-1 των «πετεινών». Εκεί τελείωσαν όλα για τους παίκτες του Ρότσα, που έως τότε πίεζαν για το γκολ που έφερνε τα «πάνω κάτω» στον αγώνα και τον όμιλο.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σωστά προετοιμασμένος στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με σωστή τακτική αλλά και μαχητικό πνεύμα, στοιχείο που έλειψε απελπιστικά από το παιχνίδι των «πράσινων» στους προηγούμενους αγώνες του ομίλου του. Με πολύ τρέξιμο και αλληλοκαλύψεις περιόρισε πολύ το διαθέσιμο χώρο κίνησης, αφήνοντας τους παίκτες του Βίλας-Μπόας να διατηρούν μια ανούσια υπεροχή.


Σε αυτό το επίπεδο όμως τα λάθη δεν συγχωρούνται, ειδικά όταν ο αντίπαλος διαθέτει τέτοια ποιότητα και αυτό έγινε αντιληπτό στο 29΄: ο Ντέμπσεϊ έβγαλε ανενόχλητος την κάθετη πάσα στον Αντεμπαγιόρ, ο Σεϊταρίδης δεν τραβήχτηκε για να τον βγάλει οφ σάιντ και ο Αφρικανός πλάσαρε για ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του. Νωρίτερα (22΄), ο Τοτσέ είχε σπαταλήσει μια σπάνια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα έπρεπε στην «πονηρή» μεταβίβαση του Σεϊταρίδη, αν και ξεκίνησε από αντικανονική θέση που διέλαθε της προσοχής του βοηθού.

Στην επανάληψη και έως το 2-1 ο Παναθηναϊκός θύμισε τις παλιές, καλές ευρωπαϊκές εποχές του. Οι μέσοι του κράτησαν την μπάλα, έλεγξαν το ρυθμό και με ηγέτη (και σκόρερ) τον Ζέκα δημιούργησαν προβλήματα στους Άγγλους. Αφού το σουτ του Ντεφόου στο 49΄ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 54΄ από τη σέντρα του Σπυρόπουλου και την κεφαλιά του Πορτογάλου μέσου. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε και πάλι από τον «μοιραίο» Τοτσέ, ο οποίος στο 70΄ «κατόρθωσε» να στείλει την μπάλα άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 83΄ ο Ντεφόου από ασίστ του Λένον, όμως το 3-1 δίνει ψευδή εντύπωση για την εικόνα της αναμέτρησης. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός παίξει έτσι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, κερδισμένο θα βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί θα γίνει μεγάλο παιχνίδι.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ