2012-12-07 08:24:39
Φωτογραφία για Κέρδισε… χάνοντας
Αυτή η ήττα δεν είχε καμία σχέση με αυτές από Μάριμπορ και Λάτσιο. Μπορεί το 3-1 από την Τότεναμ να αποτέλεσε τον επίλογο για τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού, αλλά έφερε μετά από καιρό χαμόγελα στον κόσμο της ομάδας, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών και παράλληλα προκάλεσε ερωτηματικά για το τι θα γινόταν αν η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας γινόταν νωρίτερα.

Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα απέδειξε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πως τελικά οι δυνατότητες του «υλικού» του είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι πίστευε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα οδηγώντας διοίκηση, μερίδα οπαδών, ακόμη και κάποιους από τους ίδιους τους παίκτες στην ίδια άποψη. Και η αλλαγή στην εικόνα του «τριφυλλιού» δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της αλλαγής κλίματος και ψυχολογίας στα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά και αγωνιστικών πινελιών που έχει βάλει ο νέος προπονητής.

Ασφαλώς κανείς δεν πανηγυρίζει στον Παναθηναϊκό
. Γιατί μία ήττα, ακόμη κι αν έρχεται με ψηλά το κεφάλι σαν τη χθεσινή απέναντι σε μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα που έχει κίνητρο και ουδόλως είναι αδιάφορη, δεν παύει να είναι… ήττα. Και ασφαλώς μία ομάδα με την ευρωπαϊκή ιστορία του «τριφυλλιού» δεν μπορεί να αρκεστεί σε αυτό, αλλά πρέπει να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Αυτές-όπως αποδεικνύεται-θα μπορούσαν να είχαν γίνει πράξη αν η αλλαγή προπονητή και οι ευεργετικές συνέπειες που ακολούθησαν αυτή δεν γινόταν ετεροχρονισμένα. Γιατί ο Παναθηναϊκός των δύο τελευταίων αγωνιστικών του Europa League ήταν… άλλη ομάδα σε σχέση με τις τέσσερις πρώτες που τελικά του κόστισαν και τον αποκλεισμό.

Επιστροφή και… ντέρμπι

Η αποστολή του Παναθηναϊκού διανυκτέρευσε στο Λονδίνο και παίρνει το μεσημέρι το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, όπου θα βρίσκεται στις 18:00. Η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό δεν θα είναι μόνο… σύντομη, αλλά και με προβλήματα. Ο Χαμπίμπ Σο αποχώρησε με πρόβλημα στον έσω πλάγιο του αριστερού του γονάτου και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμος, ενώ με ελαφρύ διάστρεμμα αποχώρησε ο Λουκάς Βύντρα. Σήμερα θα γίνει το τεστ για τη συμμετοχή του Κουίνσι, με τα μηνύματα για τη συμμετοχή του να είναι αισιόδοξα.

Στο ΟΑΚΑ την Κυριακή αναμένεται πολύς κόσμος. Όχι μόνο λόγο του ονόματος του αντιπάλου και του ενδιαφέροντος που πάντα έχει ένα ντέρμπι (ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός είναι στο -16), αλλά κι επειδή οι φίλοι της ομάδας έχουν αναθαρρήσει από τις τελευταίες εμφανίσεις.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ