2012-12-07 13:54:16
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 7-12-12
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η άνοδος της ανεργίας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανάσα για πολύτεκνους νέα βάση για ελ. επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγές και μετατοπίσεις των φόρων περιλαμβάνει το νέο φορολογικό σύστημα που συζήτησαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι θα πληρώσουν και ποιοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόσθετο φόρο εισοδήματος 140 ευρώ έως 2.230 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με τη νέα φορολογική κλίμακα στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση. Η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για τις οικογένειες με παιδιά μπορεί να φτάσει έως και τα 3.470 ευρώ! Ομως, οι «νεόπτωχοι» των 9.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητοι, καθώς οι επιβαρύνσεις αρχίζουν από τα μεγαλύτερα εισοδήματα, αντί για 5.000 που ήταν έως σήμερα το αφορολόγητο".


ΕΘΝΟΣ: "Σταυρο...φοροι ακόμη μία φορά οι μισθωτοί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Σταυρός της Εφορίας πέφτει βαρύς πάλι στους ώμους των μισθωτών και των συνταξιούχων. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση καταλήγουν σε ένα τελικό σχέδιο, που λίγο απέχει από τις αρχικές προβλέψεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει μεγαλύτερα ποσά από το υστέρημά της. Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τη μείωση του υψηλού συντελεστή στο 40% και τη σχετική ενίσχυση των πολυτεκνικών επιδομάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σκοτεινή πλευρά της σελήνης και η «κατάρα» της Λίλιθ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Λίλιθ είναι μάλλον η αλληγορική απόδοση της ελεύθερης βούλησης, που επιλέγει με γνώμονα την ωρίμανση της ψυχής και μόνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κερδισμένοι και χαμένοι με το νέο φορολογικό".

Η εφημερίδα γράφει "βελτιώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους και μισθωτούς με χαμηλά εισοδήματα. Στο 40% ο συντελεστής για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, προς εξαίρεση τα μπλοκάκια. Αναβάλλεται για το 2014 η φορολόγηση των αγροτών με βιβλία".

ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι διέλυσαν την οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγαλύτερο λάθος πολιτικής που διέπραξε η Κυβέρνησις Παπανδρέου όταν προ τριετίας ανήλθε στην εξουσία, ήταν ότι προσπάθησε να αντιμετωπίση το δημοσιονομικό όχι με δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά με αύξηση των φόρων. Επρόκειτο για ολέθρια επιλογή".

Η ΑΥΓΗ: "Κήρυξαν πόλεμο στους μικρομεσαίους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνω το τέλος επιτηδεύματος 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 100% για τις προσωπικές επιχειρήσεις. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές, προς αύξηση των τόκων στις καταθέσεις. Μεγάλη μείωση στη φορολογία των Ανωνύμων Εταιρειών, διατηρούνται τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Ευνοϊκές ρυθμίσεις με εκπτώσεις και διευκολύνσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέες διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να τονώσει τη διαδικασία και να ενισχύσει τα κρατικά έσοδα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο ακαταλληλότερος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απαισιόδοξοι για το μέλλον των ίδιων και της χώρας, για την οποία δεν βλέπουν να αποφεύγει τη χρεοκοπία, εμφανίζονται οι Ελληνες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.». Απαξιώνουν τους κυβερνώντες, ανεβάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση και αναδεικνύοντας για πρώτη φορά τον Αλέξη Τσίπρα ισοδύναμο με τον Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα ποιο κόμμα νομίζετε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 46%, έναντι 26% της Ν.Δ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Σε ελεύθερη πτώση ελεύθεροι επαγγελματίες μεσαία εισοδήματα και επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με οριακές βελτιώσεις κινήθηκε η κυβέρνηση στο φορολογικό προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες. Αγρότες, επαγγελματίες και ενοίκια θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα, ενώ οι περικοπές των φοροελαφύνσεων θα επιμηκύνουν τη φορολογική επιβάρυνση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βελτιώσεις στο φορολογικό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βελτιωμένη πρόταση για τη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων από το 2013 υπέβαλε χθες στους εκπροσώπους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, ο ανώτερος συντελεστής διαμορφώνεται στο 40% για τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ διατηρείται ελαφρώς μειωμένο το πολυτεκνικό επίδομα, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις από την κατάργηση του αφορολογήτου για τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "13 τρόποι μειώνουν τα οικογενειακά έξοδα".

Η εφημερίδα γράφει "έξυπνες επιλογές που προστατεύουν την τσέπη σας. Προτάσεις από ειδικούς που σας βγάζουν από το αδιέξοδο. Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να χειρίζεστε τα οικονομικά σας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Εκρηκτικό» μείγμα φτώχειας και ανεργίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο ρεκόρ σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα για το μήνα Σεπτέμβριο, φτάνοντας το 26% από το 18,9% το Σεπτέμβριο του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο φορονομοσχέδιο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα φοροληστεία για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες και τεράστιες φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες περιέχει το φορολογικό σχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λίφτινγκ στην κλίμακα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίφτινγκ στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και διόρθωση των μεγάλων αδικιών που επεφύλασσε η αρχική πρόταση του οικονομικού επιτελείου για οικογένειες με παιδιά επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων συνεχίζονται και σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να πιέζουν στην κατεύθυνση ακόμη περισσότερων και μεγαλύτερων ελαφρύνσεων για αρκετές κατηγορίες φορολογουμένων".

6ΜΕΡΕΣ: "Η μεγάλη σφαγή μετά τη δήθεν υποχώρηση".

Η εφημερίδας υποστηρίζει ότι "καταργούνται όλες οι απαλλαγές για στεγαστικά, ενοίκια, έξοδα σπουδών, φροντιστήρια. Νέα βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους, τρίτεκνους, ελεύθερους επαγγελματίες".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αυξάνεται η φορολογία παρά τα επιδόματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βελτιωμένη η πρόταση του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με τις τρεις κλίμακες φόρου. Αφορολόγητο στα 9.000 ευρώ. 40% ο συντελεστής για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. 36% για εισοδήματα από 25.001 ευρώ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ηρθε η ώρα των σκαφάτων. Μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανώτατος συντελεστής 40% για εισοδήματα από 40.000".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τον καθορισμό του ανώτατου συντελεστή στο 40% για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ κλείνει το φορολογικό νομοσχέδιο. Η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών συζητήθηκε χθες από τη διακομματική επιτροπή και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φορο-λογική στροφή. Αποσύρονται οι ακραίες ρυθμίσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει "στο 40% από 45% ο ανώτατος συντελεστής. Αυξάνεται σε 15% από 10% ο φόρος των τόκων. Στο 26% η φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων και 10% στα μερίσματα. Αυξάνεται από 500 σε 650 ευρώ το Τέλος Επιτηδεύματος και σε 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις. Αυτοτελής φόρος 10% σε εισοδήματα από ενοίκια. Βιβλίο εσόδων-εξόδων για τον υπολογισμό των αγροτικών εισοδημάτων. Αυξάνονται τα επιδόματα για τα παιδιά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υφεση - ανεργία πνίγουν την ελληνική οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αρνητικά ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας καταγράφει η χώρα, με το ποσοστό των ανέργων να εκτοξεύεται το Σεπτέμβριο στο 26%, που αποτελεί και νέο ρεκόρ, ενώ απειλεί και τις επιδόσεις της Ισπανίας. Ηδη το μέσο ποσοστό ανεργίας στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου φτάνει στο 23,7% και οι τάσεις είναι ανοδικές, αφού δεν προβλέπεται αύξηση της απασχόλησης στους τελευταίους μήνες του έτους, θέτοντας εκτός πραγματικότητας τους στόχους που έβαλε μόλις πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση για ανεργία φέτος στο 22,4%".

Πηγή: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου με μία ματιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/80279#ixzz2EMktPbi1
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ