2012-12-07 15:00:11
Φωτογραφία για Τα μυστικά της τέλειας βάσης
Το κατάλληλο φον ντε τεν και μερικές απλές κινήσεις αρκούν για να αποκτήσεις φυσική, αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Από τη Θάλεια Κεχρή

Η υφή

Τα φον ντε τεν κυκλοφορούν σε πολλές διαφορετικές υφές, τόσες που δυσκολεύουν την επιλογή. Η ασφαλέστερη λύση είναι τα φον ντε τεν σε υγρή μορφή. Είναι αρκετά ενυδατικά, ώστε να μην τονίζουν τις ρυτίδες και να χαρίζουν ελαστικότητα στο δέρμα, αλλά όχι τόσο ώστε να γυαλίζουν και να δημιουργούν λιπαρότητα. Υπάρχουν υγρά φον ντε τεν για κάθε πιθανή ανάγκη: ματ αποτέλεσμα, λάμψη, αντιγηραντική δράση, ενυδάτωση. Οι τάσεις στο μακιγιάζ της σεζόν προτείνουν διάφανη επιδερμίδα, οπότε είναι καλό να επιλέξεις ένα make up που χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα και διακριτική κάλυψη. Οποιαδήποτε ατέλεια μπορείς να τη διορθώσεις τοπικά με κονσίλερ.

Η απόχρωση

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης του φον ντε τεν είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αν έχεις ήδη βρει αυτή που σου ταιριάζει, μην πετάξεις το μπουκαλάκι όταν τελειώσει και πάρ' το μαζί σου για την επόμενη αγορά. Ακόμη και αν αλλάξεις μάρκα, θα σε βοηθήσει στην επιλογή, αφού οι αποχρώσεις και οι κωδικοί είναι παρόμοιοι σε όλες τις εταιρείες.


Διαφορετικά, δοκίμασε το φον ντε τεν σου στο λαιμό κι όχι στο χέρι ή το πιγούνι. Η απόχρωση της επιδερμίδας είναι πιο ομοιόμορφη στο λαιμό από ό,τι στο πρόσωπο, γι' αυτό είναι και το σωστότερο σημείο δοκιμής. Δοκίμασε 2 ή 3 αποχρώσεις συγχρόνως και επίλεξε αυτή που ξεχωρίζει λιγότερο από το φυσικό χρώμα του δέρματός σου. Αν είσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές, διάλεξε την πιο σκούρα.

Η εφαρμογή

Ξεκίνα πάντα με μια βάση (αλλιώς primer) σε καθαρό, ενυδατωμένο πρόσωπο. Η βάση είναι ένα εντελώς διάφανο προϊόν που καταφέρνει –χάρη στην πλούσια σε σιλικόνες σύνθεσή του– να χαρίζει ομοιόμορφη και λεία επιδερμίδα, να γεμίζει τις ρυτίδες και να βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του φον ντε τεν. Με το δάχτυλό σου βάλε μικρή ποσότητα φον ντε τεν σε μέτωπο, μύτη, ζυγωματικά και πιγούνι. Στη συνέχεια άπλωσε –είτε με τα δάχτυλα είτε με το ειδικό πινέλο– ξεκινώντας από το μέτωπο, συνεχίζοντας στα ζυγωματικά και στη μύτη και τελειώνοντας με το πιγούνι. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, ώστε τελικά το φον ντε τεν να “σβήνει” φυσικά. Προσοχή στο περίγραμμα του προσώπου, όπου υπάρχουν μαλλιά και μπορεί αν ανακατευτούν με το make up και να δημιουργηθεί άσχημο αποτέλεσμα. Για να αφαιρέσεις τοπικά προϊόν όπου χρειάζεται χρησιμοποίησε ένα μικρό σφουγγαράκι make up. 

 

Extra tips

Δεν αρκεί να απλώσεις απλώς ένα make up για να έχεις άψογο δέρμα. Ακολούθησε μερικά ακόμη βήματα για όμορφη, φυσικά λαμπερή επιδερμίδα:

Ενυδάτωση

Το φον ντε τεν καλύπτει, αλλά για να έχεις πραγματικά τέλεια επιδερμίδα πρέπει να είναι υγιής και ενυδατωμένη. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν το μακιγιάζ φρόντισε να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου, διαφορετικά όσο και αν προσπαθήσεις με το φον ντε τεν δεν θα μπορείς να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

Κονσίλερ

Αφού έχεις τελειώσει με το φον ντε τεν, κάλυψε τις μικρές ατέλειες –κοκκινίλες, σπυράκια ή κηλίδες– με ένα κονσίλερ, σε όποια υφή σε βολεύει, το οποίο και θα απλώσεις με ειδικό πινέλο, τοπικά. Για τους μαύρους κύκλους προτίμησε κονσίλερ σε υγρή μορφή. Έτσι θα εξασφαλίσεις κάλυψη, χωρίς όμως να τονιστούν οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.

Πούδρα

Άλλες τη λατρεύουν και άλλες την απεχθάνονται. Το μυστικό όμως κρύβεται στην ποσότητα: λίγη πούδρα είναι πάντα απαραίτητη. Αν την απλώσεις σε όλο το πρόσωπο, μπορεί να αφαιρέσει λάμψη και συνιστάται μόνο σε λιπαρές επιδερμίδες. Όμως τοπικά –στο Τ του προσώπου κυρίως– αφαιρεί τη γυαλάδα και να σταθεροποιεί το φον ντε τεν. Απόφυγε εντελώς την πούδρα μόνο αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα.

Χρώμα

Όσο και αν το ροζ χρώμα σου φαίνεται δελεαστικό και φρέσκο, μην το επιλέξεις. Η επιδερμίδα μας έχει ως βάση κίτρινη απόχρωση, γι' αυτό και το φον ντε τεν σου πρέπει να έχει βάση το κίτρινο. Κανένα προϊόν σε ροζ απόχρωση δεν μπορεί να σου δώσει φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει τόσο για το φον ντε τεν, όσο και για την πούδρα ή το κονσίλερ.

http://www.madamefigaro.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ