2012-12-07 15:12:03
Φωτογραφία για Συλλήψεις μετά τις χθεσινές προσαγωγές στο Βόλο
Ρεκόρ προσαγωγών, που έφθασαν τις 50, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές συλλήψεις, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πριν και μετά απ΄την μεγάλη πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ του «www.magnesianews.gr», «επεισοδιακή ήταν τελικά η πορεία στο κέντρο του Βόλου, που πραγματοποίησαν μαζικά πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές σε δρόμους της πόλης, ωστόσο τη «σπίθα» άναψε ενέργεια νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου που αρχικά πετροβόλησαν διερχόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια έριξαν μολότοφ κατά διμοιρίας της Αστυνομίας, τη στιγμή που η πορεία είχε λήξει και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχε διαλυθεί ή μπει στο Θόλο του Πανεπιστημίου.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, έπεσαν κρότου - λάμψης και χημικά και μετά από μεγάλο κυνηγητό στις ανατολικές περιοχές του Βόλου, προσήχθησαν πάνω από 40 άτομα που συμμετείχαν στην πορεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο με τραύματα, κατέληξαν τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και μια κοπέλα.


Η πορεία που ήταν μαζική και συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΚΚ, αριστερών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και άλλων συλλογικοτήτων, ξεκίνησε λίγο πριν τις 6.30 από το Θόλο του Πανεπιστημίου, στην οδό Ιάσονος και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του φασισμού, οι συμμετέχοντες, κατευθύνθηκαν δια των δρόμων Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Ιωλκού, Παύλου Μελά, και Ιάσονος, για να καταλήξουν ξανά στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν. Στη διάρκεια της πορείας διμοιρίες υποστήριξης της Αστυνομίας βρισκόταν πίσω από την πορεία, ενώ η παρουσία της ήταν έντονη, καθώς άλλες διμοιρίες κινούνταν παράλληλα με την πορεία.

Ήταν 8 το βράδυ, όταν ενώ ο κύριος όγκος της πορείας είχε διαλυθεί και πολλοί είχαν μπει ξανά στο Θόλο, ομάδα περίπου 40 νεαρών που φορούσαν κουκούλες και κράνη και ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρισκόταν σε απόσταση τουλάχιστον δύο οικοδομικών τετραγώνων, άρχισαν να κινούνται προς τα πίσω και, φωνάζοντας συνθήματα, να παίρνουν πέτρες από τα πεζοδρόμια.

Τη στιγμή εκείνη, πέρασε ένα αυτοκίνητο, που δέχτηκε πέτρες από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω παρμπρίζ, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ προς διμοιρία υποστήριξης επί των οδών Ογλ - Δημητριάδος.

Σχεδόν αμέσως έπεσαν οι πρώτες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα, ενώ οι αστυνομικοί άρχισαν να κυνηγούν τους διαδηλωτές από το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι και την εκκλησία, αλλά και στους πάνω δρόμους (Περραιβού, Καραϊσκάκη, μέχρι την οδό Κωνσταντά, που έγινε μαζική προσαγωγή περίπου 17 ατόμων. Τελικά έγιναν δεκάδες προσαγωγές, σε όλη την πόλη, τόσο μετά, όσο και πριν την πορεία.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, μέχρι στιγμής».

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ