2012-12-07 15:09:51
Φωτογραφία για ΒΟΥΓΙΑΣΙΤΣ : ΜΑΧΗ... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο Σάσα Βούγιασιτς μιλάει στο Onsports, χαρακτηρίζει «μάχη» κάθε παιχνίδι της Εφές Αναντολού βλέποντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν τη συντριβή (98-72) στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στην Κωνσταντινούπολη και το πρώτο πράγμα που ρωτήσαμε τον 28χρονο Σλοβένο γκαρντ που αναδείχθηκε και MVP της έκτης αγωνιστικής και ήταν από τους καλύτερους παίκτες των Τούρκων κόντρα στους Πειραιώτες σε εκείνο το ματς, είναι το κατά πόσο το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μπορεί να επηρεάσει τον δεύτερο αγώνα.

Τι μας απάντησε; «Αυτό το ματς το αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια νέα πρόκληση. Θα είναι μια διαφορετική ατμόσφαιρα και ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε με νοοτροπία του ότι παίζουμε εκτός έδρας», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Στο πρώτο μεταξύ σας ματς στην Κωνσταντινούπολη νικήσατε με μεγάλη διαφορά τον Ολυμπιακό. Ποια στοιχεία από το πλάνο σας σε εκείνον τον αγώνα πρέπει να κρατήσετε ώστε να επαναλάβετε μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά μέσα στο ΣΕΦ;


«Το παιχνίδι στην έδρα μας ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλαμε να προστατεύσουμε το γήπεδό μας. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια ομάδα που κέρδισε την Ευρωλίγκα πέρσι. Αυτό όμως το αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια νέα πρόκληση. Θα είναι μια διαφορετική ατμόσφαιρα και ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε με νοοτροπία ότι παίζουμε εκτός έδρας».

Ο Ολυμπιακός εμφανίζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο τον τελευταίο καιρό και ο νέος του παίκτης, ο Τζος Πάουελ δείχνει να έχει προσαρμοστεί. Υπάρχει διαφορά για εσάς στο παιχνίδι στον Πειραιά με αυτό στην Κωνσταντινούπολη;

«Θα δούμε. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε τη στιγμή που παίζουμε καλά για να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα μπούμε σε όλες τις μάχες με νοοτροπία νικητή».

Πόσο επικίνδυνο είναι για εσάς ότι ο Ολυμπιακός έχει τρεις συνεχόμενες νίκες, μία εντός έδρας (Τσεντεβίτα) και δύο εκτός (Αρμάνι Μιλάνο και Κάχα Λαμποράλ) και μοιάζει να είναι σε εξαιρετική φόρμα;

«Με όποιον και αν παίζεις αντίπαλος πρέπει να τον σέβεσαι. Και όποια ομάδα έρθει στο δρόμο μας, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τη νικήσουμε».

Σε ποια χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή;

«Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό τα λέει όλα. Είναι αυτονόητο ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος που μπορεί να κάνουμε εμείς και πρέπει να προσέξουμε πολύ».

Τι άλλαξε κατά τη γνώμη σου ο Ολυμπιακός και μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από εσάς και τη Ζαλγκίρις, τώρα έχει τρεις σερί νίκες;

«Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά και πρέπει να προσέξουμε πολύ. Όσο για τον λόγο που γίνεται αυτό δεν ξέρω... Ίσως τον ευνόησε η στιγμή, τα πράγματα και οι καταστάσεις...»

Η Εφές έχει δύο ήττες στις τελευταίες της δύο επισκέψεις στο ΣΕΦ (2011/12 και 2009/10) και αν το δούμε πιο γενικά, η ομάδα σου έχει να νικήσει στην Ελλάδα από το 2008/09, όταν κέρδισε τον Πανιώνιο. Τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε τέλος σε αυτή τη μικρή και ίσως άσχημη για εσάς παράδοση;

«Δεν μας ενδιαφέρει η ιστορία και αυτό δεν είναι κάτι που έχουμε στο μυαλό μας. Ζούμε το σήμερα... Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και δεν παίζει ρόλο τι έγινε στο παρελθόν».

Θα «κυνηγήσετε» την πρώτη θέση του ομίλου ή σας αρκεί μια πρόκριση στο Τοπ-16;

«Παίρνουμε κάθε παιχνίδι πολύ σοβαρά και για εμάς είναι σαν μια μάχη, σκεφτόμαστε το σήμερα ξέροντας πως πρέπει να δίνεις τα πάντα για να νικήσεις και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε... Δεν σκεφτόμαστε πολύ μακριά».

Κάνετε πολύ καλή δουλειά φέτος. Πολλοί παίκτες της Ευρωλίγκας σας έχουν αναφέρει σαν μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για το Final 4 του Λονδίνου. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;

«Έχουμε εξαιρετική ομάδα και μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που αυτή τη στιγμή είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ