2012-12-07 19:47:03
Φωτογραφία για Στο Μόναχο θα βρίσκεται την Κυριακή ο Αντ. Σαμαράς με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων
Μίνι Ευρωπαϊκή περιοδεία θα ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα βρεθεί... στο Μόναχο και το Όσλο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς την Κυριακή θα βρίσκεται στο Μόναχο, όπου, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των σχέσεων με ένα από τα πλουσιότερα κρατίδια της Γερμανίας και με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, θα συναντηθεί τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του Χριστιανοκοινωνικού Kόμματος Χορστ Ζεχόφερ.

Σημειώνεται ότι στελέχη της βαυαρικής κυβέρνησης, αλλά και του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, έχουν κάνει διάφορες δηλώσεις κατά καιρούς για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ο κ. Σαμαράς έχει στόχο να ανατρέψει αυτό το αρνητικό για τη χώρα μας κλίμα. Μάλιστα, όπως σημειώνει η Deutsche Welle (DW), ήδη από την ανακοίνωση διαφαίνεται ότι ο Βαυαρός πρωθυπουργός επιθυμεί να κατεβάσει τους υψηλούς και εν πολλοίς άκομψους τόνους που υιοθέτησε τελευταία ο ίδιος και στελέχη του κόμματός του υποστηρίζοντας την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν «όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν στην βοήθεια προς την Ελλάδα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του βαυαρικού πρωθυπουργικού γραφείου. Κυριότερο θέμα θα είναι η οικονομική συνεργασία της Βαυαρίας με την Ελλάδα, καθώς στο Μόναχο βρίσκεται η έδρα πολλών ισχυρών Γερμανικών επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με την Deutsche Welle υπάρχουν πολλοί βαυαροί επιχειρηματίες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τον κ. Σαμαρά στο Μόναχο θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων Μηταράκης.

Ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο Μόναχο πριν μεταβεί, την επομένη το πρωί, στο Όσλο.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψάχνει ομάδα ο Τοτσέ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψάχνει ομάδα ο Τοτσέ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ