2012-12-07 21:06:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Οργή στη γειτονιά του Θανάση Λαζανά μετά την αποκάλυψη της απόδρασης του Αφγανού δολοφόνου που κρατήθηκε κρυφή
Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στις Ιτιές Πατρών από την απίστευτη απόδραση του Αφγανού που είχε δολοφονήσει τον άτυχο Θανάση Λαζανά και ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην του από το δικαστήριο. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.

Μπήκαν σήμερα μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο, γιατί ο κατηγορούμενος είχε κάνει φτερά, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί για το θέμα που είχε κάνει το γύρο του πανελληνίου και είχε συγκλονίσει, ενώ είχε μετατρέψει την πόλη σε εμπόλεμη ζώνη.

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε εν τη απουσία του σήμερα από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση, αφήνοντας πίσω του τεράστια κενά. Αντιμετωπίστηκε από Αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε οτι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.

Στην γειτονιά του Λαζανά μυρίζει μπαρούτι ενώ κάτοικοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απίστευτη απόκρυψη της απόδρασης αλλά και για την αμέλεια που οδήγησε στο να το σκάσει ο δολοφόνος ενός νέου παιδιού.


"Πώς είναι δυνατόν να μην είχε γνωστή η είδηση της απόδρασης; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενημε΄ρωσει τουλάχιστον τους γονείς; Πώς είναι δυνατόν να έχει διαταχθεί ήδη έρευνα και να μην έχει παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Υπάρχει κράτος;" αναρωτιούνται. Σε αναβρασμό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φουντώσουν εντάσεις με τους μετανάστες που κυκλοφορούν στην περιοχή.

Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ’ οπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο!

Το φονικό που ειχε συγκλονίσει την Πάτρα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές που του κατάφεραν τρεις Αφγανοί.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ