2012-03-24 22:05:07
Φωτογραφία για Άργησε, αλλά... ξύπνησε ο Παναθηναϊκός(1-0 τον ΟΦΗ)
Το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών για τον Παναθηναϊκό σταμάτησε στο Ηράκλειο. Στο τελευταίο χρονικά ματς του "πρώτου πιάτου" της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ και μείωσαν στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τον Αστέρα Τρίπολης. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 18ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη, καθώς συμπλήρωσε 6 αγωνιστικές στις οποίες μετράει 5 ήττες και μία ισοπαλία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Νίνη στο αρχικό σχήμα μετά από την πολύμηνη απουσία του από τα γήπεδα "γέμισε" το κέντρο των "πρασίνων" με συνέπεια η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα να έχει σωστή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο διάστημα αυτό το "τριφύλλι" δημιούργησε δύο-τρεις καλές φάσεις με τους Νίνη (φάουλ στο 25΄ και σουτ στο 29΄ που έφυγαν ελάχιστα άουτ) και Χριστοδουλόπουλο (μπήκε μόνος του στο 15΄ αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα), ενώ η ανωτερότητά του "επιβραβεύτηκε" με το υπέροχο γκολ του Σίλβα Κλέιτον στο 18΄
. Προηγήθηκε η ασίστ του Χριστοδουλόπουλου στον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος απέφυγε με ωραία προσποίηση τους Γαλανόπουλο, Γεωργίου, στη συνέχεια τον Σαχσανίδη και με πλασέ πάνω στην κίνηση πέτυχε το 0-1. Ο σκόρερ των "πρασίνων" νικήθηκε στο 38΄ από τον Σαχσανίδη στο δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Η μοναδική αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους στα πρώτα 45 λεπτά προήλθε από στημένη φάση. Μόλις στο 5ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση από τον Παπουλή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Με σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Κουίνσι πέρασε τους Γεωργίου, Γαλανόπουλο, βρέθηκε απέναντι από τον Σαχσανίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους "πράσινους", αυτή την φορά με τον Κλέιτον να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σαχσανίδη, ο οποίος με το πόδι βρήκε τη μπάλα στο πλασέ του Βραζιλιάνου.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 59΄, με τον Μάντζιο να βγαίνει απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, στην πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Το ματς διακόπηκε για περίπου 8 λεπτά στο 76ο λεπτό, λόγω καπνογόνων που άναψαν πίσω από την εστία του Καρνέζη οι οπαδοί του ΟΦΗ. Ο διαιτητής Τριτσώνης είχε διακόψει άλλες δύο φορές το ματς, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στις αρχές της επανάληψης, για τον ίδιο λόγο.

Διαιτητής: Στ. Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Βάντο, Βερόν - Βύντρα, Λαγός, Καρνέζης

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος (55΄ Τζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Μάντζιος, Βάντο, Κάλαϊτζιτς (89΄ Καμπάνταης), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς (68΄ Χόρχε Λόπεθ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης (64΄ Λαγός), Χριστοδουλόπουλος (+90΄ Μαυρίας), Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (73΄ Καραγκούνης).  GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ