2012-12-08 10:00:03
Φωτογραφία για Το νέο Fiat Panda 4x4 SUV της χρονιάς 2012 για το βρετανικό περιοδικό TopGear
- Οι κριτές των "TopGear Awards 2012" δίνουν το σημαντικό βραβείο στο νέο Fiat Panda 4x4, εκθειάζοντας ιδίως την ποιότητα κύλισης, την άνεση και τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

- Το σύστημα τετρακίνησης "Torque on demand" και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό αντιμετωπίζουν με επιτυχία όλες τις καταστάσεις.

- Ο συνδυασμός του κινητήρα TwinAir Turbo των 85 ίππων και του ειδικού κιβωτίου 6 σχέσεων με την κοντή πρώτη εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους ειδικούς του βρετανικού περιοδικού.

- Εξαιρετικές γωνίες εκτός δρόμου κίνησης: 21° (γωνία προσέγγισης), 36° (γωνία φυγής), 20° (γωνία ράμπας).

- Σημαντική απόσταση από το έδαφος: 16 εκατοστά για το 1.3 MultiJet II και 15 εκατοστά για το 0.9 Twinair Turbo.

Το νέο Fiat Panda 4x4 κέρδισε το πρώτο του σημαντικό διεθνές βραβείο και αναδείχθηκε "SUV της χρονιάς 2012" από τους κριτές των "TopGear Awards 2012", που οργανώνονται από το έγκυρο περιοδικό, με 1,9 εκατομμύρια αναγνώστες στη Μ
. Βρετανία, 9,2 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, 17 εκατομμύρια φίλους στο Facebook και 600 χιλιάδες οπαδούς στο Twitter, συνδεδεμένο με την ομώνυμη εκπομπή του BBC και διαθέτοντας πάνω από 25 διεθνείς εκδόσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας την Κίνα, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία, τη Ρωσία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Η κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων του TopGear τοποθέτησε το Fiat Panda 4x4 πάνω από πολλούς ικανούς και πολύ ακριβότερους ανταγωνιστές εκθειάζοντας ιδιαίτερα την ποιότητα κύλισης, την άνεση και τις εκτός δρόμου δυνατότητές του. Ειδική μνεία έγινε στον επαναστατικό δικύλινδρο κινητήρα 0.9 Twinair Turbo του νέου Panda, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με κοντή πρώτη, για να προσφέρει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση στην εκτός δρόμου κίνηση και τις απότομες ανηφόρες.

"Είναι ένα καλό off road. Μπορεί να μην έχει προχωρημένες λύσεις με μπλοκέ διαφορικά, αλλά υπάρχει ένα έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ελκτικής πρόσφυσης, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και μια κοντή πρώτη σχέση», αναφέρει η κριτική επιτροπή του TopGear. «Η ελκτική πρόσφυση στις απότομες ανηφόρες είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή τα λάστιχα είναι κατάλληλα αλλά και επειδή το Panda είναι αρκετά ελαφρύ, οπότε δεν έχει να ξεπεράσει μεγάλη αντίσταση από τη βαρύτητα. Αλλά έχει κι άλλα ταλέντα. Τα μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο δεν γίνονται μαρτύριο αν διαλέξει κανείς τον κινητήρα Twinair. Και είναι τόσο μικρό σε εξωτερικές διαστάσεις, που ελίσσεται εύκολα ανάμεσα στα δέντρα και τα βραχώδη εμπόδια που εμποδίζουν το πέρασμα των μεγάλων off road οχημάτων».

Το Fiat Panda 4x4 είναι το μοναδικό τετρακίνητο μοντέλο στην κατηγορία A. Διάδοχος ενός μπεστ σέλερ που πρωτοεμφανίστηκε πριν από 29 χρόνια και ξεχώρισε αμέσως ως ο μικρότερος και πιο ενδιαφέρων «εξερευνητής» στην κατηγορία του, το νέο τετρακίνητο Panda είναι ένας πολυτεχνίτης, έτοιμος να αντιμετωπίσει τους ορεινούς χωματόδρομους και την αστική ζούγκλα με την ίδια άνεση. Με στάνταρ εξοπλισμό που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, το νέο Panda 4x4 ξεπέρασε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του από τεχνικής πλευράς και απέδειξε την αξιοθαύμαστη ικανότητά του να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα εκτός δρόμου πολύ μεγαλύτερου μεγέθους (και πολύ υψηλότερης τιμής).
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ