2012-12-08 18:49:19
Φωτογραφία για Απάντηση σε δημοσιεύματα Διαψεύδει η Αθήνα τα περί ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ
Αναφερόμενος σε πληροφορίες περί έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και για την ονομασία της χώρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, διέψευσε ότι η Ελλάδα έχει συναινέσει σε οποιαδήποτε από τα περιγραφόμενα σενάρια.

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας σημειώνει:

«Ως προς τη 'διαρροή' στον σημερινό σκοπιανό Τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έγινε δέκτης τέτοιων ιδεών και διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

» Άλλωστε, ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης.

» Ως προς το περιεχόμενο σημερινού δημοσιεύματος στον αθηναϊκό Τύπο, ότι η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


» Η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και συνεπής, ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτήριων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ. Στην κορυφή αυτών των προϋποθέσεων βρίσκεται ο σεβασμός της καλής γειτονίας και κατά συνέπεια η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας». 

http://www.tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ