2012-12-09 10:26:08
Φωτογραφία για «Η ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΜΙΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ »
Επιτυχία σημείωσε χθες βράδυ, η οποία επαναλαμβάνεται και σήμερα, η θεατρική παράσταση του Μάριου Ποντίκα «Η πανοραμική θέα μιας νυχτερινής εργασίας», στην θεατρική αίθουσα του ΣΤ' Γυμνασίου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε για κοινωνικούς σκοπούς υπό την αιγίδα των τελειοφοίτων μαθητών της τάξεως του 1969 του ιδίου σχολείου. Την παράσταση προλόγισε ο καθηγητής Ε.Μ.Π  Γιώργος Καμπουράκης, μαθητής κι' αυτός της τάξεως του 1969, ενώ παρέστη και ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου κ. Μάριος Ποντίκας.

Ο εκδότης της εφημερίδας μας, Γιάννης Κουμαρέλλας, μαθητής κι' αυτός της τάξεως του 1969, του ιδίου Γυμνασίου, παρέστη στην εκδήλωση που είχε καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όπως μάλιστα μας διαβεβαίωσε η Διευθύντρια του εν λόγω Γυμνασίου, αρκετοί μαθητές ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και πολλοί δε εξ αυτών ζουν ακόμα και χωρίς ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών από τις οικογένειες τους.


Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα

Το έργο παρουσιάζει δυο άντρες που βάζουν σαν πρωταρχικό στόχο της ζωής τους την επιβίωση, προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν πιο προσαρμόσιμοι. Η ζωή είναι σκληρή και για να αντέξει τη μοναξιά, ο καθένας έχει ανάγκη από έναν συνάνθρωπο να του μεταφέρει προκατασκευασμένες εικόνες, την πανοραμική θέα μιας φανταστικής ζωής, που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εργασίας Ο Μάριος Ποντίκας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, το 1942. Είναι απόφοιτος Βαρβακείου με σπουδές στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Εργάστηκε στη διαφήμιση (Δημιουργικός Διευθυντής - κειμενογράφος). Έχει διασκευάσει κείμενα της ελληνικής πεζογραφίας για την τηλεόραση. Έχει γράψει θεατρικά έργα που έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία σε όλες σχεδόν τις σημαντικές σκηνές της Ελλάδας καθώς και σε πολλές πανεπιστημιακές, ημικρατικές και ερασιτεχνικές. Έχει εκδώσει δύο συλλογές με πεζογραφήματα. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2005.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι συμβαίνει στην Κίνα;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι συμβαίνει στην Κίνα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ