2012-12-09 17:12:08
Φωτογραφία για Tα πλάνα του αιώνιου ντέρμπι
Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην πρώτη θέση και ο Παναθηναϊκός στην έβδομη, μπορεί οι ερυθρόλευκοι να απέχουν δεκαέξι βαθμούς από τους πράσινους, ωστόσο, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία τα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο αιωνίους αντιπάλους είναι ντέρμπι ανεξαρτήτου θέσης, βαθμολογικής διαφοράς και κατάστασης. Οι Χουάν Ρότσα και Λεονάρντο Ζαρντίμ καταστρώνουν τα πλάνα τους για την μεγάλη αναμέτρηση που θα καθηλώσει το βράδυ της Κυριακής (9/12, 19:30) όλους τους εν Ελλάδι ποδοσφαιρόφιλους Στον Παναθηναϊκό αναζητούν μια μεγάλη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου για να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, καθώς το γόητρο είναι πολύ μεγάλο. Φυσικά και από πλευράς ψυχολογίας θα εχει ευεργετικές επιπτώσεις μια νίκη επί του Ολυμπιακούα, αλλά και βαθμολογικά, όχι βέβαια για το θέμα πρωταθλήματος, που έχει κριθεί προ πολλού, αλλά για την είσοδο στην πεντάδα και στα play off.

Οι πράσινοι έχουν το μειονέκτημα ότι πάνε στο κυριακάτικο ντέρμπι δίχως ουσιαστικά να έχουν κάνει κανονική προπόνηση, αφού επέστρεψαν από το Λονδίνο το απόγευμα της Παρασκευής έκαναν χαλάρωμα, ενώ και στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου, οι όσοι έπαιξαν εναντίον της Τότεναμ έκαναν χαλαρό πρόγραμμα.


Ο Χουάν Ρότσα δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ντέρμπι. Θεωρείται βέβαιο πως θα προχωρήσει σε 2-3 αλλαγές για να φρεσκάρει την ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης. Οι Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι και ενδεχομένως ο Βελάσκες διεκδικούν φανέλα βασικού.

Κάνοντας μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη για το βασικό σχήμα των πρασίνων να αναφέρουμε ότι ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα γκολπόστ με τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο (διεκδικεί θέση ο Βελάσκες) και Σπυρόπουλο στην άμυνα. Ο Βιτόλο θα είναι ο κόφτης με τους Ζέκα και Σισοκό εσωτερικούς χαφ. Ο Σο δύσκολα θα ξεκινήσει, αφού προέρχεται από τραυματισμό, ενώ δεν μπορεί να βγάλει κι άλλο ματς βασικός μέσα σε τρεις μέρες.

Η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται πιθανότατα από τον Μαυρία δεξιά, τον Φορναρόλι ή τον Λάζαρο αριστερά και τον Πετρόπουλο στην κορυφή του 4-3-3, καθώς ο Τοτσέ θα μείνει στον πάγκο, πληρώνοντας την κακή του εμφάνιση στο Λονδίνο.

Για την κυαριαρχία και το +19

Ο Ολυμπιακός θα "κατέβει" στο Ολυμπιακό Στάδιο με ένα και μοναδικό σκοπό. Να αποδείξει την κυριαρχία του στο χορτάρι και φυσικά να εκτοξεύσει την διαφορά του από τον "αιώνιο" αντίπαλο στους 19 βαθμούς (διατηρώντας παράλληλα το +10 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ).

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ φαίνεται να έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα, έχοντας μόλις ένα ερωτηματικό, που αφορά το ένα άκρο της επιθετικής γραμμής και τη θέση διεκδικούν οι Φουστέρ και Μασάντο.

Αυτό, που απομένει να δούμε και θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο είναι η τακτική, που θα ακολουθήσει ο πορτογάλος. Θα προτιμήσει να... πνίξει με πρέσινγκ από ψηλά τον Παναθηναϊκό από τα πρώτα λεπτά ή θα επιλέξει να χτυπήσει στην επανάληψη, όπως έκανε στα ματς του Champions League;

Αν πάντως δεν προκύψει πάντως κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής ο Ζαρντίμ, που είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τον καταρτισμό της 11άδας.

Ο Κάρολ θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια και θα έχει μπροστά του μία ελληνική αμυντική τετράδα. Ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς, Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιόβας έχει κερδίσει τη μάχη από τον Κοντρέρας και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν προτιμηθεί ο χιλιανός.

Στη μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα. Οι Μοντέστο και Μανιάτης θα αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο στα χαφ, ενώ ο Ιμπαγάσα θα αγωνιστεί στο γνωστό ρόλο του οργανωτή. Ο Ζαρντίμ περιμένει πολλά από τον αργεντίνο και το προηγούμενο διάστημα του έκανε προσεκτική διαχείριση ώστε να τον έχει φρέσκο για το ντέρμπι.

Σε ότι αφορά την γραμμή κρούσης, το πιθανότερο σενάριο θέλει τους Αμπντούν και Φουστέρ να αναλαμβάνουν τις πτέρυγες, έχοντας τον Μήτρογλου, που εξαιτίας της εξαιρετικής του φόρμας έχει εκτοπίσει τον Τζιμπούρ, ως αιχμή του δόρατος. Πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού έχει και ο Μασάντο, που αν προτιμηθεί θα στείλει τον Φουστέρ στον πάγκο.

 
sigmalive
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ