2012-12-10 00:28:02
Φωτογραφία για Λαγκάρντ: Απειλή το δημοσιονομικό βάραθρο για τις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη μια ισορροπημένη, ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των οικονομικών τους προβλημάτων, η οποία θα... πρέπει να περιλαμβάνει ένα μείγμα μειώσεων δαπανών και αύξησης εσόδων, δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουν είναι να έχουν μια ισορροπημένη προσέγγιση που θα προβλέπει τόσο την αύξηση των εσόδων, κάτι που σημαίνει είτε αύξηση φόρων είτε δημιουργία νέων πόρων εσόδων, όσο και τη μείωση των δαπανών», σημείωσε η Λαγκάρντ σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή της για την εκπομπή State of the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CNN, που μεταδόθηκε σήμερα.

Η Λαγκάρντ στη συνέντευξή της ανέλυσε τις απόψεις της για το «δημοσιονομικό βάραθρο» με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ουάσινγκτον, δηλαδή τα μέτρα λιτότητας τα οποία πρέπει να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ από τις αρχές του 2013 για τη δημοσιονομική τους εξυγίανση, αν δεν επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.


Στη συνέντευξή της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε το «δημοσιονομικό βάραθρο» τη σημαντικότερη απειλή για την αμερικανική οικονομία, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι πιο ευάλωτες στα δικά τους οικονομικά προβλήματα απ' ό,τι σε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην ευρωζώνη ή την Κίνα.

Η αμερικανική οικονομία «είναι λιγότερη ευάλωτη σε όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό, για παράδειγμα στην Ευρώπη», σημείωσε η Λαγκάρντ. «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις από μια κρίση στην Ευρώπη. Όμως αυτές θα είναι σχετικά μικρές», πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι πιο εκτεθειμένη στα δικά της προβλήματα και στις δικές της δυσκολίες γιατί είναι ένας τόσο μεγάλος παίκτης», κατέληξε η Λαγκάρντ. Πάντως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε στο CNN ότι είναι αισιόδοξη πως οι αμερικανοί πολιτικοί θα καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν το τέλος του έτους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΤΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΤΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ