2012-12-10 08:27:03
Φωτογραφία για Σαμαράς: Το 50% στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας
«Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα κλείνουμε το πρώτο κεφάλαιο. Περάσαμε σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να γυρίσουμε τη σελίδα... και να προχωρήσουμε στην ανάκαμψη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση που είχε απόψε με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι με το δάνειο και την έγκριση της ΕΕ και του ΔΝΤ θα καταστεί δυνατή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και η εθνική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να γίνουν μεγάλα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν και πολλές θέσεις εργασίας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, «το 50% στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας» και πρόσθεσε ότι «όταν αυτή αλλάξει και ο κόσμος αντιληφθεί ότι έχουμε πια φύγει από την δραχμοφοβία, όταν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα προχωρά αποφασιστικά για να είναι ένα κανονικό, όπως όλες οι άλλες χώρες, μέλος της Ευρωζώνης», τότε θα μπορεί η Ελλάδα να φθάσει και στο επόμενο βήμα, την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό και τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις
. «Όλα αυτά θα βοηθήσουν να γυρίσουμε την καμπύλη και η Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Είναι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και η ιστορία επιτυχίας της Ελλάδας θα αποδείξει ότι η Ευρώπη στάθηκε στα δύσκολα με σωφροσύνη και αλληλεγγύη», δήλωσε.

Κατά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθεί συνεργασία. Ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρθηκε ενδεικτικά στην εκπαίδευση και κυρίως στην επαγγελματική κατάρτιση. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σκοπός είναι, όταν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, να υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Ο ίδιος πάντως, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν τον πείθουν όσα λέει και κάνει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι «όσα είπε ο Πρωθυπουργός για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και για την δημιουργία καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών συνθηκών για επενδυτές ήταν πολύ πειστικά» και έκανε λόγο για τις αλλαγές στο φορολογικό και για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου, την οποία, όπως είπε, η Ελλάδα προχωρά πιο άμεσα από την Γερμανία, που θα την πραγματοποιήσει σταδιακά ως το 2030. «Δεν είναι απλώς διπλωματία ή ευγένεια, όπως θα πιστεύετε, αλλά πεποίθησή μου», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι ο λαός και η κυβέρνηση της Ελλάδας αξίζουν τον σεβασμό, καθώς βρίσκονται σε έναν καλό δρόμο για να ξεπεράσουν τις αιτίες της κρίσης. «Όπως όμως και στην ελεύθερη οικονομία, μόνο εξυγίανση και λιτότητα δεν αρκούν. Χρειάζεται πολιτική ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Και λέμε ότι τα βήματα έχουν ξεκινήσει. Και για αυτό στηρίζουμε ως βαυαρική κυβέρνηση τους Έλληνες σε αυτόν τον δρόμο», ανέφερε.

Κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος, όπως εξήγησε ο κ. Ζεεχόφερ ήταν θείος του Βασιλιά Όθωνα, μικρός αριθμός Ελλήνων της περιοχής διαμαρτυρήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό Λύκειο του Μονάχου, λόγω έλλειψης καθηγητών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Top 10 του ντέρμπι!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Top 10 του ντέρμπι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ