2012-12-10 08:14:05
Φωτογραφία για «Μπλοκάρει» στα ντέρμπι...
O πρωτοπόρος Ολυμπιακός μπορεί να είναι 14 αγωνιστικές χωρίς ήττα όμως έχει δείξει πως όταν πρόκειται για ντέρμπι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ισοπαλία και με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ

Είναι χαρακτηριστικό ότι για ακόμα μία φορά φέτος σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε την ανάλογη εικόνα σε άμυνα και άξονα. Απέναντι στον Παναθηναϊκό η αμυντική του γραμμή βρέθηκε σε αρκετά κακή ημέρα με συνέπεια να γίνουν λάθη από τα οποία προήλθαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και ενώ οι «πράσινοι» είχαν την δυνατότητα στο τέλος να βάλουν και άλλα τέρματα.

Ο Χολέμπας σε αυτήν την περίπτωση ήταν εκείνος έκανε τα πιο σοβαρά σφάλματα και ο οποίος εκτέθηκε από τον πιτσιρικά Μαυρία. Το 2-2 του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν ένα αποτέλεσμα αρκετών ατοπημάτων από μεριάς των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ που δεν μπόρεσαν σε ουκ ολίγα σημεία του αγώνα να σταθούν όσο καλά χρειαζόταν και έπρεπε.


Μέχρι και ο έμπειρος και... μπαρουτοκαπνισμένος Πάντελιτς (σ.σ. όπως αναφέραμε και την Κυριακή) ξέσπασε στο γήπεδο και έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του. Σκοπός του ήταν να τους αφυπνίσει για καλά και να τους οδηγήσει στο να πάρουν τη νίκη, κάτι που όμως δεν συνέβη στην εν λόγω αναμέτρηση.

Σαφώς και σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό της εκτός έδρας δοκιμασίας. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ΟΑΚΑ και όχι στο Καραϊσκάκη αυξάνει τον δείκτη δυσκολίας ενός τέτοιου αγώνα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας «κόλλησαν» όμως και στην Τούμπα μένοντας στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει όμως από δική τους ολιγωρία χάθηκαν οι τρεις βαθμοί της νίκης.

Με άλλα λόγια στα δύο μέχρι τώρα πιο μεγάλα του ντέρμπι ο Ολυμπιακός με δεδομένο πως διαθέτει το καλύτερο και το πιο ποιοτικό ρόστερ της Σούπερ Λίγκα θα έπρεπε να είχε δείξει και να είχε κάνει περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αποσπώντας και πιο πολλούς βαθμούς στο... σακούλι του για το πρωτάθλημα.

«Χ» και με Άρη, δυσκολίες με ΑΕΚ

Εκτός των άλλων όμως υπήρξαν και τα ματς με τον Άρη και την ΑΕΚ. Σε άλλες εποχές θα χαρακτηρίζονταν ντέρμπι ολκής όμως τώρα οι δύο προαναφερθείσες ομάδες είναι αισθητά αποδυναμωμένες και στηρίζονται στο ταλέντο νεαρών Ελλήνων παικτών. Ακόμα και έτσι όμως ο Ολυμπιακός έχοντας πάλι... ζητήματα με την άμυνά του έμεινε στο 2-2 με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη ενώ με την Ένωση παρά το γεγονός ότι είχε αποβληθεί από νωρίς ο Γιάγκο και το σκορ έγραψε 4-0 συνάντησε δυσκολίες.

Είναι σαφές ότι σε έναν... μαραθώνιο τόσων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αδύνατον να κερδίζει μία ομάδα πάντα όσο καλό σύνολο και αν διαθέτει και όσους ποιοτικούς παίκτες και εάν έχει. Και ο Ολυμπιακός που έχει από πίσω του έναν κόσμο που είναι συνέχεια απαιτητικός έχει την ανάγκη να νικάει όσο το δυνατόν πιο πολλές φορές γίνεται. Ειδικά δε όταν υπάρχουν αγώνες με τον Παναθηναϊκό όλοι περιμένουν και θέλουν πολύ καλές εμφανίσεις και νίκες.

Με εξαίρεση λοιπόν την «τεσσάρα» με την ΑΕΚ που μεταφράζεται σε μία εμφατική και επιβλητική επικράτηση οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στις άλλες δυνατές μάχες του πρωταθλήματος που έχουν δώσει και αυτό είναι αναμφίβολα κάτι που έχει προβληματίσει τον Πορτογάλο. Το θετικό από την άλλη για τον Ολυμπιακό είναι πως όλους τους παραπάνω αντιπάλους τους έχει στην έδρα του μετά.

Και τώρα ο Πανιώνιος

Στον Ολυμπιακό αφού ξεκαθάρισαν πως δεν τους ικανοποιεί ούτε το 2-2 ούτε η εικόνα της ομάδας τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κοιτάζουν τώρα το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος. Αντίπαλος είναι ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη που έχει αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος με έναν πρώην ερυθρόλευκο, τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο του.

Ο Ζαρντίμ πρόκειται να κάνει ξανά rotation αλλάζοντας ορισμένα πρόσωπα στην ενδεκάδα αφού βέβαια πρώτα -όπως γράψαμε και την Κυριακή- κάνει αυστηρές επισημάνσεις και συστάσεις στους παίκτες του για το ΟΑΚΑ. Στόχος όλων στο λιμάνι είναι η επιστροφή της ομάδας στις νίκες στην Σούπερ Λίγκα που να συνδυαστεί με μία καλή εμφάνιση.

Από εκεί και έπειτα δεν έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας για τους Πειραιώτες και τις επιδιώξεις τους για την συνέχεια των υποχρεώσεών τους. Εξακολουθούν να θεωρούν πως έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος ενώ οι στόχοι τους παραμένουν η κατάκτηση του νταμπλ και μία όσο πιο καλη πορεία γίνεται στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ.

Όσο για τον Πορτογάλο κόουτς; Αν και προβληματίστηκε έντονα από το αγωνιστικό πρόσωπο του ματς με τον Παναθηναϊκό είναι της άποψης πως ο Ολυμπιακός θα «ρολάρει» ξανά άμεσα, θα βρει τον σωστό αγωνιστικό ρυθμό και δρόμο και θα επανέλθει στις νίκες και τις εμφανίσεις που ικανοποιούν τους οπαδούς του.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ