2012-12-10 10:17:10
Φωτογραφία για Ανοιχτά 45 Κυριακές τον χρόνο τα μικρά εμπορικά καταστήματα
Σε προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 45 Κυριακές τον χρόνο, προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Από το άνοιγμα θα εξαιρούνται τα μεγάλα καταστήματα πάνω από 250 τ.μ, τα καταστήματα που λειτουργούν σε πολυχώρους, οι αλυσίδες franchising και τα σούπερ μάρκετ.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αντιδρούν στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.

Αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς πρόκειται να ανακοινώσει εξάλλου τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκορδάς, από τις νέες ρυθμίσεις θα ωφεληθούν καταναλωτές, εργαζόμενοι, άνεργοι και μικροί επιχειρηματίες.

«Οι αλλαγές είναι αναγκαίες για την ελληνική οικονομία, καθώς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με το μοντέλου που ίσχυε πριν από 50 χρόνια», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Έμποροι: Στο «παρά πέντε» ανοίγει το θέμα της Κυριακής

«Συζητάμε για το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων αλλά όχι για τόσες πολλές Κυριακές το χρόνο» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος.

«Στο ‘παρά πέντε’ ανοίγει το θέμα της Κυριακής, θα βρούμε λύση, αλλά όχι τελευταία στιγμή και με αυτό τον τρόπο» ανέφερε.

Πηγή: skai
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δώρα με γνώση,
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δώρα με γνώση,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ