2012-12-10 16:00:12
Φωτογραφία για Κύπρος: Ενώπιον της Ολομέλειας την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα
Την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της νομοθεσίας για προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας συζήτησε σήμερα η... Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Όπως εξήγησε μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου, ο νόμος παραπέμφθηκε από τον Πρόεδρο με το δικαιολογητικό ότι η διάταξη του νόμου που παραχωρεί εξουσία στον αρχηγό Αστυνομίας για εξώδικο συμβιβασμό, όπως αναφέρεται στο νόμο, ήταν αντισυνταγματική.

Εξήγησε ακόμη ότι η Επιτροπή υιοθέτησε το ίδιο λεκτικό που περιείχε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε το 2010, και η οποία απαλείφθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το 2011, αναφέροντας ότι η εκτελεστική εξουσία συμφώνησε όταν η Βουλή είπε ότι θα περιελάμβανε το συγκεκριμένο λεκτικό για την εν λόγω διάταξη.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αναπομπή δεν έχει να κάνει με τις επιλογές της Βουλής, αλλά με ρύθμιση που η ίδια η Κυβέρνηση είχε υποβάλει παλαιότερα και αν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας τότε αυτή αφορά και το παλαιότερο νομοσχέδιο που είχε εγκριθεί από το Υπουργικό.


Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η Επιτροπή αφού άκουσε την Γενική Εισαγγελία, υιοθέτησε κείμενο, αποδεχόμενη εν μέρει την αναπομπή, δεδομένου του ότι οι ενστάσεις είχαν να κάνουν περισσότερο με τη διατύπωση και όχι με την ουσία του νομοσχεδίου.

Ανέφερε ακόμη σε ό,τι αφορά το θέμα της εξουσίας του Αρχηγού της Αστυνομίας για χειρισμό εξώδικου συμβιβασμού, το ποσό θα μειωθεί από τις 40 χιλιάδες ευρώ στις 20 χιλιάδες ευρώ.

Πρόσθεσε πως ως εκ τούτου το διορθωμένο πλέον νομοσχέδιο θα οδηγηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ